Iedere twee jaar organiseert de Bazaar commisisie van de Bethlehemkerk een grote bazaar.

De bazaar geniet bekendheid door onder andere de boekenmarkt, het Rad van Avontuur, de verkoop van curiosa en overheerlijke cakejes, taarten en oliebollen.Daarnaast wordt een groot deel van de kerk gebruikt voor de verkoop vanzeer goed bruikbare spullen, ook wel bekend als rommelmarkt.

Wanneer: zaterdag 16 mei van 10:00 uur tot 15:30 uur

Waar: Bethelhemkerk Hilversum

Boekenmarkt

De  boekenmarkt in de kerk heeft een goede naam in de wijk. De organisatie ziet steeds weer kans om een groot aanbod van oude en nieuwe boeken te presenteren. Met ruim 50 grote dozen met boeken, op onderwerp gesorteerd, heeft de kerk deze zaterdag veel weg van boekhandel De Slegte.

Naast veel literatuur, romans, geschiedenis en theologie is er dit jaar ook een weer een groot aanbod in de genres culinair, landen en reizen, natuur, creatief, sport, kinderboeken enz. In deze rubrieken zijn er ook veel bijzondere en nieuwe boeken te koop tegen zeer lage prijzen.

De boekenmarkt in onderdeel van de grote bazaar.

Meer dan boeken!

Rondom het kerkgebouw staan enkele tientallen speciale kraampjes met bijzonder glaswerk, curiosa, kleding, speelgoed, tassen en sjaals, bloemen en planten. Deze artikelen worden met zorg door de vele vrijwilligers uitgezocht en gesorteerd.

Voorafgaand aan de bazaar is de jaarlijkse bazaar loterij. De trekking vind plaats op de zaterdag. Tijdens de bazaar is er nog de mogelijkheid om loten te kopen aan de bar.

Rad van avontuur

Het rad van avontuur draait zowel op vrijdag als op zaterdag.

Door het kopen van plankjes met drie nummers erop kan men meedoen aan een ronde. Wanneer alle plankjes verkocht zijn, zal er aan het rad gedraaid worden. En dan blijkt wie er een of meerdere prijzen heeft gewonnen!

De lokale ondernemingen hebben de prijzen beschikbaar gesteld. Dit varieert van tegoedbonnen tot diverse mooie artikelen.

Innerlijke mens

Waar gezelligheid heerst, valt ook altijd iets te eten en te drinken. Drinken, taartjes en poffertjes zijn te verkrijgen aan de bar bij de keuken.

Spullen te veel?

De voorbereidingen voor de bazaar in Bethlehemkerk ligt nooit stil.

Voor deze bazaar, boekenmarkt en rommelmarkt zijn overtollige maar nog bruikbare spullen van harte welkom voor verkoop in de diverse kramen:
boeken, platen, CD’s, elektrische apparaten (geen oude beeldbuis-tv’s), sieraden, hoeden, tassen, kleding, sjaals, schilderijen, serviesgoed, lampen, curiosa, glaswerk, keukengerei, (tuin)gereedschap, fietsen, speelgoed, enz. Voor meubelen is er helaas geen plaats.

Ook kamerplanten en tuinplanten die een tweede leven worden gegund, zijn van harte welkom.

Dus ga je binnenkort verhuizen, kleiner wonen of bent je sowieso toe aan het opruimen van zolder, kelder of schuur? Bruikbare spullen die je over hebt, worden met zorg in ontvangst genomen en gesorteerd!

Wat kan ik doen?

Zowel op de vrijdag avond als de zaterdag zijn er vele handen nodig. Maar ook in de voorbereiding maken vele handen ligt werk. Dit kan variëren van een kraam bemensen, helpen bij de inzameldagen, boeken sjouwen en sorteren tot pr activiteiten.

Wanneer je je geroepen voelt om je steentje bij te dragen kun je contact opnemen.

Voor het slagen van de bazaar hebben wij uw onmisbare hulp nodig.
U kunt dat op verschillende manieren doen. Wellicht heeft u dat in voorgaande jaren al vaker gedaan.

1e. Sponsoring van het Rad van Avontuur.

Het Rad heeft 99 nummers. Naar rato van uw financiële bijdrage wordt u ‘eigenaar’ van een aantal van die nummers. Uw bedrijfsnaam wordt iedere keer omgeroepen wanneer het Rad op één van ‘uw’ nummers stopt.

2e. Het beschikbaar stellen van prijzen voor het Rad van Avontuur.

Dat kunnen producten of waardebonnen zijn. Bij de waardebonnen wordt altijd de naam van de gever genoemd.

3e. Het beschikbaar stellen van prijzen voor de verloting.

Ook daarvoor kunt u producten of waardebonnen geven.

Mocht u niet benaderd zijn of u wilt alvast iets vastleggen kunt u contact opnemen met de bazaar commissie.

Ineke Woldman, Anita den Uil, Annette van Vliet, Rob Kooijmans,  Edwin Zwart en Piet Meindertsma