Voor de negende keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Protestantse kerk Hilversum een cyclus met films over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken. De eerste film ‘A Hidden Life’ wordt vertoont op dinsdag 3 maart om 13.30 en 20.00 uur. 

Schrijver-regisseur Terrence Malick (‘The Tree of Life’) vertelt het waargebeurde verhaal van een onbezonnen held, Franz Jägerstätter, die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten.

Op dinsdag 3 maart te zien in het kader van Film & Religie. De film wordt ingeleid door Ds. Jurjen Zeilstra (Protestantse gemeente Hilversum). 

★★★★★ 'Zet zelfs de botste cynicus aan het denken' NRC
★★★★ 'Krachtige en poëtische verbeelding van het geloof' de Volkskrant
 

Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw Fani en hun kinderen die hem op de been houden.

Met de intieme, ingetogen en bijna meditatieve film ‘A Hidden Life’ is Terrence Malick (‘Badlands’, ‘The Thin Red Line’) weer helemaal terug in vorm. De filmsterren van deze film zijn August Diehl, Valerie Pachner, Maria Simon, Tobias Moretti, Bruno Ganz, Matthias Schoenaerts, Karin Neuhäuser en Ulrich Matthes.