Vasten is een beproefde manier om je voor te bereiden op Pasen, het feest van Jezus´ opstanding uit de dood. Jezus riep ´Sta op!´ tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven en gaf zelf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwon. Kerk in Actie start een vastenactie om in de Veertigdagentijd extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Zo delen we het goede nieuws van Gods liefde voor ons. Doe je ook mee?

Wat is vasten?
Vasten is afzien van aardse zaken om zo ruimte te maken voor God. In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook iets anders doen, zoals je kleding naar de kledingbank brengen, een kaartje sturen of bidden voor iemand in je omgeving.

Met deze vastenkaart bieden we je per week een nieuwe uitdaging.

Week  Uitdaging
 1  26 - 29 februari  Minder snoepen
 2  2 - 7 maart  Minder TV of sociale media

3  9 - 14 maart  Minder vlees
 4 16 - 21 maart  Minder kleding
 5  23 - 28 maart  Stuur een kaartje
 6  30 - 4 april  Minder alcohol
 7  6 - 11 april  Tijd met God

Gedurende de week kun je je ervaringen met deze vorm van vasten met ons delen, in de vorm van een berichtje of foto’s. Lukt het niet om de koekjes te laten staan? Of is het juist heel gemakkelijk om een week geen alcohol te drinken? En hoe doe je dat eigenlijk: zo min mogelijk plastic gebruiken? Deel je ervaringen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 1 maart geeft ds. Aster Abrahamsen het startsein voor deze 40dagentijd vasten actie in de Bethlehemkerk.