Ben je betrokken bij het pastoraat in de Bethlehemkerk? Bezoek dan de landelijke pastorale dag op zaterdag 18 april. De kerk kan voor haar pastoraat niet zonder ouderlingen, bezoekmedewerkers en diakenen: voor jullie is deze dag.

Het belang van pastoraat wordt in de Bethlehemkerk onderschreven. Het is de hulp die we elkaar bieden om, in alle omstandigheden van het leven, de weg met God te gaan. Pastoraat behoort zonder meer tot de basisprincipes van de kerk. De vraag hoe het pastoraat in de gemeente te organiseren wordt echter steeds vaker gehoord.

Om anderen nabij te kunnen zijn blijven basisvaardigheden, bijvoorbeeld om écht naar de ander te luisteren, van belang. Tegelijkertijd is er veel in beweging in het pastoraat: er zijn nieuwe ontwikkelingen, nieuwe plekken en nieuwe doelgroepen. 

De landelijke pastorale dag 2020 heeft aandacht voor vertrouwde én voor nieuwe vormen van pastoraat. Daarbij is er aanbod voor mensen die nieuw zijn in pastoraat; voor degenen met ervaring, voor wie nieuwe wegen willen inslaan én voor wie diepgang zoeken.

Sprekers en workshops

Het thema van de dag is: â€˜Bewaren en bewegen, over houvast en verandering’. In het ochtendprogramma verzorgen ds. Rob Visser en ds. Paul Visser, onder meer bekend door hun interviews in het magazine Petrus, allebei een inleiding vanuit hun eigen context.  

Beide predikanten hebben ruime ervaring in het pastoraat, in verschillende plaatselijke gemeenten en op pioniersplekken. Zij vertellen onder meer hoe ze zelf veranderd zijn in hun (pastorale) praktijk, welke oude vormen van pastoraat ze willen bewaren, welke nieuwe vormen goed werken, en welke rol- en functieveranderingen zij zien voor ouderlingen en bezoekmedewerkers.

Vervolgens is er een ruim aanbod aan workshops voor achtergrondinformatie, verdieping en praktische handvatten om in de plaatselijke gemeente en situatie toe te passen. 

Bekijk hier het ruime aanbod aan workshops

Programma

  • inloop vanaf 9.30 uur
  • 10.00 uur opening
  • 10.15 - 11.00 uur inleiding van achtereenvolgens ds. Paul Visser en ds. Rob Visser
  • 11.15 - 12.15 uur eerste workshopronde 
  • 12.15 - 13.15 uur pauze en lunch
  • 12.15 - 15.00 uur bezoek informatiemarkt
  • 13.15 - 14.15 uur tweede workshopronde
  • 14.30 - 15.30 uur derde workshopronde
  • 15.45 uur afsluiting

Praktische gegevens en aanmelden

De dag wordt gehouden op zaterdag 18 april van 10.00 tot 16.00 uur in de Christelijke Hogeschool Ede, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede. Op de contactpagina van de CHE vindt u informatie over de bereikbaarheid van de school met OV, met de auto en de parkeermogelijkheden.

Aanmelden