We zitten er allemaal middenin: tijden van angst, onzekerheid, ziekte en isolatie. En juist nu is het verhaal van The Passion actueel en relevant. Door de corona epidemie kunnen we niet meer met z'n allen op het Munsterplein in Roermond zijn. Maar er is goed nieuws, het onmogelijke bleek mogelijk: er komt een actuele, alternatieve LIVE Passion-vertelling! Op NPO1, 9 april rond de beste, mooiste en meest troostrijke scenes en liedjes van de afgelopen 9 jaar.

Iedereen thuis kan aansluiten

Zonder live band en zonder publiek. Maar met een online processie, een live vertelling afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. Verteller Johnny de Mol neemt ons live mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart doet live verslag van de virtuele processie bij het verlichte kruis, waar iedereen thuis bij kan aansluiten.

Meer over Johnny en Anne-Mar

Deel je video NU AL

Naast iconische shots en muziek vormt dat verlichte kruis het decor van de uitzending. Het doel is een unieke, meer dan ooit verbindende ervaring voor kijkers, gelovig én niet gelovig, te creëren. Dit jaar is een eerste Passion-editie zonder publiek. Maar kijkers worden verbonden door een unieke online virtuele processie. Vooraf, maar ook tijdens de tv-uitzending, kunnen kijkers online hun hoop en angst delen met berichtjes en video’s. Een selectie zal te zien zijn in de uitzending. Deze video’s kunnen vanaf NU gestuurd worden. Scroll naar beneden om te weten hoe je dat doet.

Dus zo doe je mee

  • Je kunt op de avond, 9 april meelopen via de site
  • Stuur je filmpje NU AL in met jouw verhaal, je angst maar ook waaruit jij je hoop put

Doe mee met de virtuele processie

Klik hierboven en lees meer over hoe je meedoet en deel in een videoboodschap wat jouw angst is en waar jij hoop uit put.

Zing mee met het slotlied

Klik hierboven en lees meer over de meezing-video en stuur je filmpje in waar jij alleen of met je familie / huisgenoten dit nummer meezingt.