Naast de actie Samen, waarin we omkijken naar gemeenteleden en hen helpen bij praktische zaken, krijgt de naastenliefde binnen de Bethlehemkerk ook in de volgende actie vorm: er is de belactie Geef me er 5! opgezet waarin gemeenteleden vijf personen bellen, simpelweg om te vragen hoe het gaat - hoe hun dag er uitziet: contact en uitwisseling. De actie wordt enthousiast ontvangen.

De kerkenraad wil juist nu in deze coronatijd nog meer dan anders dicht bij de gemeente staan. Daarom hebben we bedacht dat alle leden van de kerkenraad een lijstje krijgen met namen en telefoonnummers van een aantal vrijwilligers om te bellen. Even horen hoe het met iedereen gaat, of men zorgen heeft, of we ergens mee kunnen helpen, of ook zij op hun beurt weer mensen uit onze gemeente willen bellen.

Het voordeel van deze tijd is dat bijna iedereen thuis is en je iedereen gelijk aan de telefoon krijgt. Het is fijn om even te bellen. En het is nog fijner om te horen dat iedereen dit op prijs stelt. Zo kreeg ik ook mensen aan de telefoon die ik eigenlijk helemaal niet ken, maar we hadden wel een heel gezellig gesprek.

Laten we proberen elkaar te blijven bellen!

Lieve groet, Corine de Jong-Kos

Wil jij ook graag een keer gebeld worden, of wil jij andere gemeenteleden bellen, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.