Nu de kerken dicht zijn, kunnen wij ons voorstellen dat u graag thuis met de kinderen aandacht besteedt aan de Bijbelverhalen. Het materiaal voor de komende zondagen is daarom te downloaden voor thuis gebruik, met dank aan: Kind op Zondag.

Elke zondag is er voor de kinderen van de Morgenster, de Regenboogkerk en de Bethlehemkerk kinderdienst online via http://meet.jit.si/kinderdienstrgb
Vanaf 10.00 kun je al jit.si aan zetten om te kijken hoe het werkt en er klaar voor te zijn. Zorg dat je geluid uiteindelijk uit staat als je nog aan het wachten bent. Je kunt je microfoon dan op mute zetten.

Zondag  Thema Verhaal Kleurplaat Werkblad  Symbool voor in de kijkdoos
Zo 19 april
Ex. 15:22-16:27
Wie zorgt voor ons?  klik hier  klik hier  klik hier Wolk of iets met water

Zo 26 april
Ex. 16:28-7:7

Is de Heer in ons midden?  klik hier  klik hier  klik hier Kruikje & bonus: Memory
Zo 3 mei
Ex. 17:8-16
Als het kwaad toeslaat  klik hier  klik hier  klik hier Stokje & bonus: Duif
Zo 10 mei
Ex. 19
Mooi en spannend  klik hier  klik hier

Heilige Berg & bonus materiaal

Zo 17 mei
Ex. 20:1-17

Tien keer beter klik hier  klik hier

& extra

Steentjes met de woorden van God
Zo 24 mei
Ex. 23:1-17s
Veel te vieren klik hier  klik hier

Slinger met vlaggetjs

Zo 31 mei
Hand. 2:1-13

Versta je mij?  volgt  volgt  volgt  'God' in alle talen

Materiaal: Kind op Zondag

Bij de zondagen in deze periode staat een doorlopende werkvorm: een kijkdoos. Iedere zondag kunnen de kinderen iets toevoegen aan de kijkdoos. De werkvormen kun je uiteraard ook 'los' gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen met zijn allen een hele grote kijkdoos te maken. Gebruik de suggesties vooral als inspiratie en maak het iets dat bij jullie kindernevendienst past.

De kijkdoos staat voor de tocht van het volk Israël door de woestijn, onderin de doos kun je zand doen, bijvoorbeeld vogelzand (veelal in supermarkten te krijgen) datje eventueel met stijfsel op de bodem kunt vastplakken. Prik of knip aan de voorkant twee kijkgaatjes uit. Door de gaatjes in de kijkdoos krijg je steeds meer van God te zien, net als het volk Israël tijdens de tocht door de woestijn. Eerst mopperen ze: 'Waar is die God als je Hem nodig hebt?' God laat zien dat Hij er is, maar dat je God zelf niet echt te zien krijgt, merken ze pp de berg waar ze eerbiedig wachten op Mozes die God wél ontmoet. God Iaat zich wel kennen in de leefregels die Hij meegeeft aan

Mozes, in zijn woorden. Het volk leert uiteindelijk wat het is om met God en zijn woorden te leven en dat je daar dankbaar en blij van wordt. Tenslotte wordt het Pinksteren, dan kunnen ook wij Gods aanwezigheid ervaren in alles om ons heen én in onszelf. Met Pinksteren kun je de kijkdoos van boven dicht maken met doorzichtig oranje, geel en/ofrood doorzichtig papier dat symbool staat voor vuur.

Iedere zondag heeft een symbool dat de kinderen in de kijkdoos zetten.