Vrijdag 24 april was de landelijke Lintjesregen. Vanwege alle maatregelen in verband met het coronavirus is er dit jaar een aangepaste viering. Burgemeester Pieter Broertjes heeft voor vrijdag 24 april 13:00 uur telefonisch contact opgenomen met iedereen die in Hilversum een koninklijke onderscheiding is toegekend, om hen persoonlijk op de hoogte stellen van deze koninklijke waardering. De onderscheidingen worden echter nog niet uitgereikt.

Landelijk uitgesteld

Zodra er betere tijden aanbreken, zal er landelijk een datum worden vastgesteld, waarop de daadwerkelijke uitreiking van de toegekende onderscheidingen zal plaatsvinden. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er op de dag van de Lintjesregen dus niet de mogelijkheid om de onderscheiding op te spelden zoals normaal gebruikelijk is om te doen in de Burgerzaal van het Raadhuis.

Telefonisch

De nieuwbenoemde ridders en leden in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen naast een telefoontje van de burgemeester ook een attentie en een persoonlijke kaart van Pieter Broertjes. “Het is ontzettend spijtig dat we het dit jaar voor nu op een andere manier moeten organiseren om deze koninklijke onderscheiding bekend te maken. Ik hoop op betere tijden, zodat we deze Hilversummers hun onderscheiding kunnen opspelden. Ik kijk uit naar de dag dat ik deze bijzondere Hilversummers hun koninklijke onderscheiding persoonlijk mag uitreiken”, zegt Broertjes.

Mw. M.P. (Maria) Kruithof – Stoutjesdijk is een onderscheiding toegekend vanwege haar vele vrijwilligerswerkzaamheden, o.a.: haar inzet voor vele verschillende activiteiten voor de protestantse wijkgemeente Bethlehemkerk Hilversum, vrijwilligerswerk voor Amaris Zuiderheide en haar inzet voor roeivereniging CornelisTromp.