De Bethlehemkerk organiseert samen met de Regenboog en Morgenster tussen Hemelvaart en Pinksteren een PinksterChallenge, speciaal voor onze tieners (10-18 jaar). De challenge die we gebruiken is ontwikkeld door Jong Protestant (JOP)..

Deze PinksterChallenge doen onze jongeren individueel vanuit huis mee, iedere dag is er een nieuwe opdracht, de challange. Iedere dag delen we de resultaten met elkaar in een gezamenlijke groeps WhatsApp.

De PinksterChallenge begint met het aansteken van het grootste Pinkstervuur van Nederland op zondag 24 mei (de zondag na Hemelvaartsdag) en loopt tot zaterdagavond 30 mei (de avond voor Pinksteren). De PinksterChallenge 2020 #deelhetvuur sluit mooi aan bij de BEAM-kerkdienst op Pinksterzondag (10.25 uur, NPO 2 of YouTube.com/eobeam).

De PinksterChallenge bestaat uit zeven opdrachten die allemaal te maken hebben met Pinksteren. De opdrachten zijn wat 'zweverig', ze draaien allemaal om een gevouwen vliegtuig. Het vliegtuig staat symbool voor de Heilige Geest. De zeven opdrachten gaan over zeven manieren om Pinksteren te ervaren.

Klik hier voor het resutaat van de jongeren van Bethlehemkerk, Regenboog en Morgenster.

Er zitten challenges en opdrachten in, voor iedere dag één. Met deze opdrachten worden jongeren aangespoord om actief bezig te zijn met Hemelvaart en Pinksteren. Ze ervaren dat ze onderdeel zijn van een groot geheel.

Wouter, Piet, Corné, Fiegret en Renate