In de afgelopen weken hebben we in de kerk meegewandeld met het volk Israël door de woestijn, door de verhalen uit Exodus te lezen. Ook de kinderen konden met deze verhalen aan de slag, want Christa stuurde de kinderen uit onze kerk elke week een emailtje met daarin het verhaal (uit Kind op Zondag), een kleurplaat, een werkblad, een knutsel en uitleg over de kijkdoos.

Thuis hebben wij elke week aan de kijkdoos gewerkt. Soms werd er geplakt, soms moesten we stenen of een takje zoeken, we hebben geschilderd, geknipt, met zand gestrooid en natuurlijk heel veel door de opening geloerd of het al mooi werd. En nu is ie af! Als je goed kijkt, zie je allemaal verwijzingen naar de verhalen van het volk Israël in de woestijn en ook een vlammetje van Pinksteren.

Afgelopen weken heb ik een aantal keer dus zelf kinderdienst gegeven thuis aan mijn kinderen. Ik neem mijn pet af voor iedereen die kinderdienstleiding is! Wat is dat moeilijk! Laat mij maar preken.

Er worden moeilijke vragen gestel, hoor. ‘Dus, is de Heilige Geest een duif die kan fladderen?’ en ‘ik wil helemaal geen vuur op mijn hoofd!’. Ga er maar aan staan.

Mocht u/jij ook graag kinderdienst materiaal ontvangen per email, laat het ons weten!

Inmiddels is het ook mogelijk om tijdens het online meevieren met de kerkdienst ook een online kinderdienst te volgen! Zie voor meer informatie onze website.

[Hieronder 2 foto's van het eind resultaat]