Op vrijdag 19 juni hadden we voor de tweede keer deze maand een gezellig en goed bezocht stercafé. We begonnen met een rondje ervaringen over school van de afgelopen week. Ook ds. Aster kon daarover mee praten, met haar schoolgaande kinderen.

Na het rondje school hebben we het gehad over het actuele thema Black Lives matter. We begonnen met de speech I have a dream van dr Martin Luther King. Was dat de man die ook iets met stellingen in Wittenberg had? Nee, Martin Luther King was een voorvechter van gelijkheid tussen blanke en zwarte mensen. Indrukwekkend om te zien dat zulke oude beelden opeens weer springlevend zijn. Hier hebben we zo’n anderhalf uur over door gediscussieerd. Iedereen was het erover eens dat racisme geen plaats mag hebben in onze maatschappij.

Om negen uur was er dan tijd voor ontspanning. Nu het grasveld zo mooi schoongehouden wordt door dansschool van Marjolein (ze oefenen elke avond buiten op het grasveld i.p.v. binnen in de dansschool), hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt. Via de openslaande deuren zijn we het gras opgegaan en hebben we samen Kubb gespeeld. Dat was erg leuk. Daarna hebben we binnen nog een tijdlang Kahoot gespeeld, een spel met allemaal quizzen via internet. Rond half elf hebben we afgerond. 

Stercafé stamgasten.