Bij de renovatie van de Bethlehemkerk in 2016 zijn de banken vervangen door stoelen. Een deel van de Bethlehemkerkbanken is terug te vinden in het meubilair op het liturgisch centrum en in de keuken van de kerk. De tafelbladen van de tafels in de kerkzaal en in het Stilte Centrum zijn van het hout van de kerkbanken gemaakt. Zo is vormgegeven aan duurzame kerk zijn, een Groene Kerk. De Bethlehemkerkbanken waren ook als bank te koop voor thuis. De komende periode gaat de redactie op naar de Bethlehemkerkbank.

Afgelopen week waren we tegast bij Arturo Perin en Wilma Hilberts.

Hoe gaat het met de bank?
De bank vraagt redelijk wat onderhoud omdat de bank het hele jaar buiten staat. De bank verven we een keer per jaar, meestal ergens in het voorjaar. We kregen nog een mooie gedachte mee: Net als deze bank vraagt "kerk zijn" ook onderhoud. Als je er niks aan doet dan vermolmt het.

Waar staat de bank?
De bank staat in de voortuin. Dat is een praktische plek, omdat je dan heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Het is een rustplaats voor de gehaaste voorbijganger. De bank staat wel vast aan het huis. Hoewel vrij zwaar, zou het erg jammer zijn als deze opeens zou verdwijnen. Daarom hebben we hem vastgeketend aan de muur.

Wat betekent de bank voor jullie?
De bank is een bank waar we jarenlang in de Bethlehemkerk opgezeten hebben. Herinneringen aan de oude Bethlehemkerk, met het gootje voor het liedboek en de rol pepermunt.

Op de foto: Arturo, hond Sam, Michelle en Wilma.