De Bethlehemkerk is dit voorjaar gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Zondag 9 augustus drinken we weer samen online koffie met onze vrienden uit de Diependaalse Kerk.

Het thema van komende zondag is: "Geborgen in de diepte"

Ds Aster Abrahamsen schrijft hierover:
Jona en Petrus bevinden zich beide op een ā€˜diepte-momentā€™. Jona dankt en bidt vanuit het diepe water, Petrus wordt juist bang en zinkt weg in het water.
Ervaart u ā€˜geborgenheid in de diepteā€™? Is het mogelijk om vanuit de diepte in je leven te reageren zoals Jona doet: door God te danken en van Hem redding te verwachten of is Petrusā€™ reactie herkenbaarder?

De tweede vraag, mochten we daar nog aan toekomenā€¦
We hebben de verhalen van Jona in de walvis gelezen en Jezus die over het water loopt. Beide verhalen doen haast mythisch aan.
Hoe ziet u deze verhalen? Wat betekenen ze voor uw geloof? Neemt u ze letterlijk of meer symbolisch?

Ik hoop zelf ook online aanwezig te zijn.

Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten wie we kunnen verwachten. U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u afgelopen week ontvangen heeft. Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we 2 keer een koffietafel van telkens ongeveer 15 minuten, waarin we over de bovenstaande vragen met elkaar in gesprek gaan. Om 12 uur eindigen dan de thema koffietafels, kunnen deelnemers de SOK weer verlaten,  en voor degenen die nog even blijven hangen is er tijd om verder door te praten over dat wat je bezig houdt.

Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk