Op zondag 16 augustus verzamelden rond etenstijd een 12 tal jonge gemeenteleden zich op de stoep van de Admiraal de Ruyterlaan. Daar troffen zij een pizzakoerier, die hen voorzag van heerlijk eten en ds. Aster die alle pizza’s en drinken in haar bakfiets laadde. In een optocht, waarin netjes 1,5 m afstand werd gehouden, liepen ze over de hei en door het bos naar Openluchttheater, waar ze genoten van eten en drinken, kennismaakten met een twee nieuwe gasten en weer even konden bijkletsen.

Net toen de pizza’s op waren, betrok de lucht. Al gauw werden de buienradars en weeronline berichten gecheckt en net op tijd vertrok de groep weer terug door het bos en over de hei. Vlak voor de bui en het onweer losbarstte, was een deel van de groep weer veilig thuis, terwijl een ander deel in de kerk schuilde en met een bak koffie en thee nog even doorpraatte. Er waren indringende gesprekken over klimaatverandering en politiek, maar ook luchtigere onderwerpen, zoals pizza voorkeur en ‘wel of geen koffie drinken in de avond’.

We hebben in de afgelopen maanden online contact kunnen houden en dat was goed. Maar het was ook weer fijn om elkaar na al die maanden weer ‘in het echt’ te zien.

Groeten van de 20-40 groep!