Training ‘Schrijven helpt’ – methodisch schrijven van de spirituele autobiografie

Wanneer allerlei levensvragen je sterk bezighouden, vragen over jezelf, over de betekenis van je leven of over de toekomst, dan kan het helpen om je eigen leven in kaart te brengen. Hiervoor is de training ‘Schrijven helpt’ opgezet. Deze training begeleidt mensen in het schrijven van hun eigen levensverhaal en het verhelderen van hun visie op hun leven. Hierbij gaat het niet zozeer om de feiten van ieders leven, maar worden de deelnemers aan de training geholpen om aan de hand van hun leven te ontdekken wat zij van waarde vinden, wat hen beweegt, wat hun krachten zijn, waar ze in geloven, uit welke bronnen ze putten, kortom: hun spiritualiteit. Spiritualiteit is een ruim en open begrip. Je zou het kunnen omschrijven als de ervaring van alles wat het dagelijks leven overstijgt of verdiept. Het is altijd gekoppeld aan iemand levenservaringen.

Trainer is ds. Heleen Weimar, die hiervoor een opleiding heeft gevolgd. De training wordt aangeboden aan de leden van de Protestantse Gemeente Hilversum en wordt gegeven in een groep van maximaal acht personen. De bijeenkomsten duren 3,5 uur en vinden op vrijdagmiddag om de twee weken plaats, in de Regenboogkerk. Na acht bijeenkomsten hebben de deelnemers hun eigen geschreven levensverhaal in handen.

Data: de vrijdagmiddagen 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 en 18 december 2020 en 8 januari 2021.

Tijd: 13.30-17.00 uur

Opgeven, vóór 21 september, bij Heleen Weimar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-13616708). Na opgave volgt een uitnodiging voor een intakegesprek, waarin de inhoud van de training verder wordt uitgelegd en wordt besproken of deelname mogelijk is.