Meer dan vijfhonderd dominees en pastores hebben de afgelopen weken hun handtekening gezet onder een oproep aan het CDA en de CU om meer te doen voor alleenstaande, minderjarige kinderen in de Griekse vluchtelingenkampen.

De handtekeningenactie begon op dinsdag 21 juli, op initiatief van negen Zwollenaren, onder wie Ruth Stoorvogel, Philip Troost en Freddy Eikelboom. Eind vorige week werd gemeld dat inmiddels vijfhonderd handtekeningen binnen zijn. Er is een nieuwe oproep aan voorgangers gedaan om mee te doen.

Het plan is de oproep aan het begin van het nieuwe politieke seizoen, begin september, naar het CDA en de CU te mailen en deze vervolgens mondeling toe te lichten, laat Jan de Beer weten. Hij omschrijft zichzelf als een ‘sociaal betrokken Zwollenaar’ die aan de wieg van de oproep stond en het gesprek met de Tweede Kamerleden wil aangaan.

Het doel van de oproep is de christelijke politieke partijen CDA en CU te laten weten hoe betrokken de achterban op dit dossier is. En om aan iedereen in Nederland ‘te laten zien dat christenen zorg hebben voor wat kwetsbaar en weerloos is, voor de verschoppelingen van deze wereld’.