De aarde is rond de 4,57 miljard jaar oud. Als je met de bijbelse gegevens aan het rekenen slaat kom je hoogstens bij 5000 v.Chr. Wanneer we in de bijbel een visie op de schepping aantreffen kan dit dus geen geschiedenis zijn, dat wil zeggen historie. Het is voor een goed verstaan buitengewoon belangrijk in dit opzicht klare wijn te schenken. Dit is door de kerk, laten we het eerlijk onderkennen, vaak veel te weinig gebeurd en hierdoor zijn gelovigen in verwarring gebracht. Als de schepping geen historisch verhaal is, wat dan? Is het ethiek, een plaatsbepaling van God en mensen, een joodse mythe of een kunstzinnige verwerking van de betekenis van het leven? Wat is het voor ons vandaag?

In acht thema’s zullen deze vragen worden uitgewerkt door diverse sprekers.

Het Bijbelcafé kan – met maximaal 25 deelnemers, en met inachtneming van de anderhalve meter afstand – doorgang vinden in de caféhoek van de bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55.
De avonden beginnen om 20.00 uur en hebben een plenair gedeelte en een gespreksronde in kleinere groepen, vanaf ca. 21.15 uur. Men kan er ook voor kiezen om alleen de eerste helft van de avond bij te wonen.
Per avond kan er worden ingetekend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Teksten worden, indien nodig, uitgedeeld.

Woensdagavond 23 september: Charles Darwin en het geloof in de schepping. Inleider Jurjen Zeilstra.

Volgende Bijbelcafés
7 oktober:        Een groen geloof, Aster Abrahamse
21 oktober:      Het universum als schepping, Willem Nijsse en Han Monsees
4 november:    Hoe de schepping klinkt in klassieke muziek, Heleen Weimar
2021
3 februari:        Scheppingsbeelden van verschillende generaties, Kaj ten Voorde
17 februari:      Eén God en Schepper, Rianne ten Voorde
3 maart:           God schenkt ons de tijd, Erik van Halsema
17 maart:         Zondeval als harde pit, Wim Moehn

Het protocol van de bibliotheek is: bij binnenkomst mondkapje, zodra je aan de tafel in de café zit mag het kapje af. Zonder mondkapje geen toegang.
Er kunnen maximaal 25 mensen aanwezig zijn, van tevoren opgeven.