Op 5 mei 2020 was het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Ieder jaar vieren we dan de vrijheid. Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid. Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Hij speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Datum: woensdag 28 oktober 2020
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Bethlehemkerk.

Aanmelding via deze link: klik hier.
[externe boeking site Eventrix]

Kosten: vrijwillige bijdrage na afloop

NB er zijn slechts een zeer beperkt aantal plaatsen in de kerkzaal beschikbaar vanwege de noodzakelijke corona preventiemaatregelen.

De voorstelling wordt op de 28ste oktober live gestreamd vanuit de Bethlehemkerk naar de andere PGH wijkkerken en er kan in iedere kerk gezamenlijk met de aanwezigen de voorstelling gevolgd worden, dat is inclusief het aansluitende nagesprek.