Ziet u op tegen de donkere dagen voor Kerst? Dan delen we nu graag alvast een heel bijzonder lichtpuntje met u. Net als vorig jaar, organiseren we tijdens Advent dagelijks een open huis waar u anderen kunt ontmoeten. We maken daarbij opnieuw een lichtsnoer van adressen waar u met warmte en aandacht wordt ontvangen. Tot zover niets nieuws, denkt u misschien. Maar dit jaar is er met die adressen iets heel bijzonders aan de hand. Meerdere kerken  hebben namelijk positief gereageerd op onze uitnodiging om aan te sluiten. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om op verschillende plekken in Hilversum en in Nieuw Loosdrecht anderen te ontmoeten. Dit kan zijn in een kerkgebouw, een wijkcentrum maar bijv. ook in Grand CafĆ© Zuid, het restaurant van Philadelphia in wooncentrum Nieuw Zuid. Er is dus altijd wel een adres bij u in de buurt, waar u kunt aansluiten. We letten er daarbij goed op dat u in een veilige situatie anderen kunt ontmoeten. Doordat de locaties voldoende ruimte bieden, kunnen we eventuele coronamaatregelen goed in acht nemen.

Het thema van Advent 2020  is: Geef licht! Het goede leven met elkaar delen. Alsof het zo heeft moeten zijn, gaan we dit nu in Hilversum en Nieuw Loosdrecht in heel brede zin 23 dagen lang daadwerkelijk met elkaar doen: het goede leven delen.  Wij zijn heel dankbaar voor de bijzondere samenwerking die nu voor het Adventsproject ontstaat. En we hopen natuurlijk dat u hierover net zo enthousiast bent als wij. Want net als vorig jaar, hebben we enthousiaste deelnemers nodig die als bezoeker of als gastheer/gastvrouw lichtdragers willen zijn voor elkaar en voor anderen.

Als u dit aanspreekt, geef u dan vast vrijblijvend op als gastheer/gastvrouw. U bent dan op een in  overleg te bepalen datum gastheer/vrouw in de Bethlehemkerk maar u mag ook opgeven dat u  openstaat voor een andere locatie.  Naast een informele ontmoeting, kunnen gasten in de Bethlehemkerk ook kennismaken aan de hand van vragen. Als u daar ideeĆ«n voor heeft, laat het ons dan gerust weten. Uw reacties is welkom op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De voorbereidingscommissie Levende Adventskalender

Annette van Vliet