In oktober organiseert GroeneKerken 2 webinars

Op 6 oktober over het thema Schepping & Natuur.
Op 8 oktober over het thema Omgaan met geld.

Je kunt eenvoudig vanuit huis deelnemen, de week voorafgaand krijg je de inloggegevens via de mail toegestuurd.

Tijd: 19.30 – 22.00

Webinar Schepping & Natuur in en om de kerk

In deze webinar staat thema Schepping & Natuur centraal. Of je kerkgebouw nu in een dorp of middenin de stad staat, overal zijn planten en dieren te vinden. Tijdens deze avond ontdekken we welke planten en dieren er vaak rondom gebouwen leven en hoe we daar zorg voor kunnen dragen.

De spreker voor deze avond is Niels de Zwarte. Hij is ecoloog, adjunct-directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, hoofd van Bureau Stadsnatuur en zelf actief lid van een Groene Kerk in Gouda; kortom expert op het gebied van natuur in een bebouwde omgeving. Vanuit de verwondering over Gods prachtige schepping wil hij ons laten zien wat wij kunnen doen om de planten en dieren die rondom ons kerkgebouw leven te laten groeien en bloeien!

In het tweede gedeelte van de avond wisselen we ideeën en tips uit over de duurzame stappen die je op dit vlak kunt maken. Na deze avond kun je met nieuwe ideeën en met frisse moed aan de slag in jouw eigen kerk!

Webinar Omgaan met geld van de kerk

In deze webinar staan we stil bij het thema Omgaan met geld. Hoe kan kerkelijk (spaar)geld aan het werk worden gezet voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld?

We denken na over vragen als: waarom is dit een thema voor een kerk, welke dilemma’s spelen er op het gebied van geldbeheer? Welke duurzame keuzes kan je nemen en waarom?

We luisteren naar een lezing van een expert op dit gebied: Koert Jansen. Hij is werkzaam als relatiebeheerder duurzaam vermogensbeheer bij de PKN en als directeur van De Nieuwe Beurskoers.

Daarnaast is er veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. We hopen dat je met tips en inspiratie terug naar je eigen kerk kan na deze webinar!

Klik hier voor het formulier om je op te geven.