Het komende seizoen gaan we met de hele PGH aan de slag met dit thema: Schepping. Rond dit jaarthema zijn er onder andere twee prekenseries, een leerhuis en een BijbelcafƩ georganiseerd. Ook andere activiteiten zullen gaan aansluiten bij het thema, zowel bovenwijks als in de Bethlehemkerk.

Er komen een heel aantal spannende en actuele vragen aan bod als we het over schepping gaan hebben. Wat betekent het voor onze consumptiepatroon en ons energieverbruik als we de wereld zien als schepping van God? Wat is onze verantwoordelijkheid en wat zijn onze mogelijkheden als schepselen in het zorgen voor de schepping? Wat is de betekenis van het scheppingsverhaal in Genesis 1 en 2? Hoe verhoudt het geloof in God als schepper zich tot wetenschappelijke theorieƫn over de oerknal, het ontstaan van het universum en evolutie? Hoe kijken we naar onszelf als schepselen van God en wat is de invloed van het kwaad op de schepping? Wat betekent het voor de toekomst van de wereld, dat God haar Schepper is?

Vragen zijn er genoeg, en dit seizoen willen we in onderling gesprek met deze vragen verder komen. Met de diversiteit die we in onze zes PGH gemeenschappen hebben zal niet iedereen op deze vragen dezelfde antwoorden gaan geven en dat hoeft ook niet. Wel hoop ik dat we gezamenlijk komen tot een diepere kennis over wat het betekent dat we geloven in God, de almachtige Schepper van hemel en aarde. Dat we in het dagelijks leven bewuster leven als schepselen van God en zelfs als ā€˜nieuw schepsel in Christusā€™. En dat we in elkaar en in heel de wereld de hand gaan zien van de Schepper, die wij loven en prijzen.

Willem Nijsse, predikant Diependaalsekerk,
lees hier zijn hele artikel uit de Kerkbrink van september waarin hij het jaarthema introduceert.