De avond wordt ook live online uitgezonden via kerkdienstgemist.

Op 5 mei 2020 was het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Ieder jaar vieren we dan de vrijheid. Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid. Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.

De voorstelling wordt op de 28ste oktober live gestreamd vanuit de Bethlehemkerk naar de andere PGH wijkkerken en er kan in iedere PGH kerk gezamenlijk met de aanwezigen de voorstelling gevolgd worden, dat is inclusief het aansluitende nagesprek.

Nagesprek in de Morgenster wordt geleid door ds. Erik van Halsema
Nagesprek in de Regenboog wordt geleid door ds. Jurjen Zeilstra
Nagesprek in de Diependaalsekerk wordt geleid door ds. Willem Nijsse
Nagesprek bij Vitamine G wordt geleid door Rianne ten Voorde
Nagesprek in de Bethlehemkerk wordt geleid door ds. Jetty Scheurwater

De voorstelling is ook vanuit huis vanuit de gemakkelijke stoel te volgen via Kerkdienstgemist [klik hier].

Nagesprek ook online
Voor iedereen die vanuit huis deel wil nemen aan het nagesprek zal ds. Aster Abrahamsen via Zoom online komen. Je kunt hiervoor de link gebruiken die je wekelijks ontvangt voor het Samen Online Koffiedrinken (SOK), het is dezelfde link en inloggegevens.

Vrijwillige bijdrage
Voor deze avond maakt de Bethlehemkerk kosten, we vragen u om een vrijwillige bijdrage, wilt u die storten op NL45RABO0373722494, ten name van: Prot. Gemeente Hilversum inz. PWG Bethlehemkerk wijkkas, Hilversum, of gebruik de onderstaande QR code

Klik hier voor de link naar de bank van onze penningmeester Koos van Vliet om eenvoudig uw bijdrage over te maken.

NB De voorstelling is niet op een later moment terug te kijken i.v.m. auteursrechten

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.

Hij speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Datum: woensdag 28 oktober 2020
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Bethlehemkerk.

Kosten: vrijwillige bijdrage na afloop

Vrijwillige bijdrage

NB er zijn slechts een zeer beperkt aantal plaatsen in de kerkzaal beschikbaar vanwege de noodzakelijke corona preventiemaatregelen. De voorstelling wordt parallel uitgezonden en vertoond in de PGH wijkkerken.