Wat hebben we op zaterdag 12 september van elkaar en met elkaar genoten! Na een lange periode van isolatie mochten we eindelijk buiten op het grote grasveld van de Bethlehemkerk elkaar ontmoeten en wat was dat weer ouderwets leuk.

Over het hele grasveld en tussen de grote plantaanbomen van de Bethlehemkerk was een enorm lint met vlaggetjes gespannen, wel 500 meter lang in totaal. Er onder stonden op Corona-veilige afstand van elkaar tafels en stoelen opgesteld, zodat de onderlinge afstand gewaarborgd kon worden.

De middag begon met een fietspuzzeltocht door Hilversum. Deze deelnemers kwamen later weer terug om een mooie medaille in ontvangst te nemen. In tussentijd waren aan de tafels gemeenteleden gaan zitten om met elkaar bij te praten en de babbelbox te gebruiken. Aan alle tafels werd actief bediend, zodat er niet veel loopverkeer ontstond (onderdeel van de Corona-preventie aanpak).

Iedereen reageerde zeer verrast en enthousiast op ds Aster en haar man Tijmen die een grote bus op het grasveld hadden staan, waaruit ze versgemalen koffie serveerden. Ds Aster liep als een echte diaken langs alle tafels en voorzag iedereen van een heerlijke kop koffie. Alles volgens het groene kerkprincipe: gerecyclede bekers en heerlijke verse-bonen-koffie van Fairtrade. Als bonus had ds Aster er telkens iets lekkers bij: iets lekkers van konditorei Beukers.

In de tussentijd waren de overvliegers als heuse diva's binnengehaald met de drie Streutker-eenden. De diva's stonden heerlijk in het open dak van de auto naar iedereen te zwaaien. Na een leuk Scheppingspel met hoepels gingen de jongeren nog een keer samen een ijsje halen bij Pistache. Met blije gezichten kwamen ze terug en ze hadden een extra ijsje voor de laatkomers meegenomen.

Op de grens van het gras en het trottoir werd ieder creatief uitgedaagd: het scheppingsverhaal verbeelden op zeven doeken. Voor iedere scheppingsdag was er een leeg canvas. We waren een beetje geholpen door Mattijs Wolthaus die op ieder doek met een paar penseelstreken de contouren had neergezet. Het resultaat mag er zijn en is voor iedereen te bewonderen op het liturgisch centrum. Op startzondag haalde ds Aster ook nog maar eens de creativiteit van de gemeente aan: "Dit kunnen wij op een middag neer zetten".

Precies op het goede moment kwam de Surinaamse Foodtruck van Sheila het gras op rijden. Sheila maneuvreerde behendig tussen de Streutker-eenden door (die nu als decor voor de bar functioneerden). Nadat Sheila haar truck geĆÆnstalleerd en de luifel omhoog gezet had, werd de maaltijd geopend door Annelene Ammerlaan met een stil gebed. Net als met de koffie en de frisdrank, werd ook nu iedere tafel bediend door een vast ploeg obers en oberinnen. Dit zorgde er opnieuw voor, dat er weinig gelopen werd, weinig verkeer. De keuze bij Sheila bestond uit rund, kip of vegetarisch. Met name de vegetariĆ«rs reageerden erg enthousiast op de smaaksensatie van het superlekkere Surinaamse eten van Sheila.

En toen? Toen kwam ook nog de ijsbrommer langs om het zomers af te sluiten. Ook nu werd er per tafel geĆÆnventariseerd wat de wensen waren en werden de ijsjes per tafel uitgeserveerd.

Waar iedereen op hoopte gebeurde: nog een keer een rondje koffie van ds Aster en Tijmen, koffie met een boodschap. Wat een heerlijke afsluiting van een mooie dag.