Naast geheugenproblemen zien we bij mensen met dementie dat ook de vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren gaan. Een ander gevolg kan zijn dat iemand situaties niet meer goed kan overzien en beoordelen. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigenbelangen word dan moeilijker. Hoe kun je dit goed regelen? Wie kan de administratie overnemen? Hoe kan je financieel misbruik voorkomen?Moet ik iets bij de notaris regelen? Al deze zaken zullen deze avond aan de orde komen.

Gastspreker: Carina Stassen, financieel planner.

Emmauskerk, Kerkelanden laan 5, 1216 RN  Hilversum

Beste bezoekers / geintereseerde van Alzheimer Cafe Hilversum/ WijdeMeren

Wij zijn verheugd u weer een Alzheimer Café aan te kunnen bieden op woensdag 14 oktober.

Dit zal gebeuren onder strikte voorschriften die het RIVM voorschrijft, deze kunnen altijd weer wijzigen dus houdt dit ook goed in de gaten.

Voorlopig blijven we in de Emmauskerk  aangezien deze locatie aan de veiligheidsvoorschriften voldoet.

De inloop is vanaf 19 uur en de avond zal starten om 19.30 uur.

U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Bij binnen komst  wordt U gevraagd om naam /e-mail/ of telefoonnummer op te geven.

Uiteraard blijft U bij klachten van U of U medebewoners: koorts/verhoging, verkoudheid, hoesten thuis.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep  Café  Alzheimer/Wijdemeren.

Informatie: Mobiel 06-14773182 Atie Vos-Tabak

Woensdag 11 november

“Ode aan de mantelzorger.”

Vandaag, de dag na de dag van de mantelzorger,

Staan we stil wat het betekent om mantelzorger te zijn. Zolang het kan wil je voor je partner, ouder, familie met dementie blijven zorgen en krijg je ongemerkt er steeds meer taken bij. Daardoor kan het best lastig zijn om voldoende ruimte voor jezelf te hebben en het vol te kunnen blijven houden. Hoe houdt U zich staande?

Gastspreker: Amanda Minkema, Mantelzorgcoach, geeft waardevolle adviezen.

Woensdag 9 december

Wij sluiten het jaar af met een gezellige avond:

Vanavond een ontspannen Alzheimer Café avond om met elkaar, gasten, mantelzorgers en vrijwilligers het jaar af te sluiten. Gezelligheid staat centraal.

Rudolf  Goedhart Treedt op met een mooi muzikaal programma en we genieten van warme chocolademelk met kersstol.