De aarde is rond de 4,57 miljard jaar oud. Als je met de bijbelse gegevens aan het rekenen slaat kom je hoogstens bij 5000 v.Chr. Wanneer we in de bijbel een visie op de schepping aantreffen kan dit dus geen geschiedenis zijn, dat wil zeggen historie. Het is voor een goed verstaan buitengewoon belangrijk in dit opzicht klare wijn te schenken. Dit is door de kerk, laten we het eerlijk onderkennen, vaak veel te weinig gebeurd en hierdoor zijn gelovigen in verwarring gebracht. Als de schepping geen historisch verhaal is, wat dan? Is het ethiek, een plaatsbepaling van God en mensen, een joodse mythe of een kunstzinnige verwerking van de betekenis van het leven? Wat is het voor ons vandaag?

In acht thema’s zullen deze vragen worden uitgewerkt door diverse sprekers.

Woensdag 21 oktober wordt vanuit de Regenboogkerk het derde Bijbelcafé van dit seizoen online uitgezonden. Het thema van deze avond is ‘Het universum als schepping’.

Naar aanleiding van de maatregelen van de Rijksoverheid is het Bijbelcafe in de bibliotheek tijdelijk niet meer mogelijk. Het Bijbelcafé wordt voorlopig online uitgezonden vanuit de Regenboogkerk.

Dominee Willem Nijsse en natuurkundeleraar Han Monsees laten vanuit hun eigen vakgebied zien dat het Bijbelse scheppingsverhaal en het wetenschappelijke Oerknalmodel een heel ander verhaal vertellen over het ontstaan van het Universum. Daarna wordt er ingegaan op de vraag op welke manieren je kunt omgaan met deze (schijnbaar) tegenstrijdige verhalen.

Via de onderstaande link is de beeldstream uit de Regenboogkerk live te volgen:

Livestream Regenboogkerk: klik hier

Na afloopvan het bijbelcafé kunt u via een beveiligde link de avond terugkijken, klik hier

Komende Bijbelcafés
4 november 2020:   Hoe de schepping klinkt in klassieke muziek, Heleen Weimar
2021
3 februari:        Scheppingsbeelden van verschillende generaties, Kaj ten Voorde
17 februari:      Eén God en Schepper, Rianne ten Voorde
3 maart:           God schenkt ons de tijd, Erik van Halsema