De voedselbank Hilversum verhuist van de Pniëlkerk naar de Bethlehemkerk; ’In het begin van corona bezochten 48 mensen ons, nu al 66’

De voedselbank van Hilversum heeft sinds vorige week een nieuw onderkomen: de Bethlehemkerk. De oude locatie, de Pniëlkerk, wordt de komende negen maanden gerenoveerd. Coördinator Jo Dewan verhuisde mee en vertelt hoe ze ook deze voedselbank weer coronaproof inrichtte.

Voor de Bethlehemkerk wachten om vijf voor één al tientallen bezoekers tot de voedselbank z’n deuren opent. Jong en oud, in groepjes of alleen, allen dragen ze een mondkapje en grote boodschappentassen. Stipt één uur opent één van de vrijwilligers de deur: „Nummer één tot en met vijf mogen naar binnen. Niet meer”, roept hij. „En houd écht afstand.”

Lees het hele artikel in de Gooi en Eemlander van 18 oktober 2020.