U hebt hem toevertrouwd het werk van uw handen en alles aan zijn voeten gelegd. Psalm 8:7

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil de Bijbel dichtbij brengen. Met de online mini-bijbelquiz die aansluit bij het thema ‘Zorgen voor de schepping’ spelen we dit jaar online een korte bijbelquiz op Bijbelzondag 25 oktober 2020. De grote bijbelquiz met 35 vragen, die we andere jaren altijd direct na de viering in de Bethlehemkerk met elkaar spelen is nog niet gereed om online te spelen. NBG heeft hier meer tijd voor nodig. Zodra deze beschikbaar is, gaan we in november of december een avond prikken om deze quiz samen online via Zoom te spelen. De mini-bijbelquiz online van zondag 25 oktober bestaat uit 7 korte vragen over de schepping.

‘Zorg voor de schepping’ is recent nog door Paus Franciscus aan de lijst met werken van barmhartigheid toegevoegd. En dat is goed te begrijpen: We hebben de schepping van God gekregen om te delen met mensen en dieren. Nu in de huidige tijd worden we daar extra bij stilgezet. Schone lucht, rivieren die opknappen, tijd om al wandelend het Nederlandse natuurschoon te ontdekken … Het wakkerde ons verlangen aan naar een schone wereld, en naar een wereld met minder haast.

We spelen de mini-bijbelquiz online op zondag 25 oktober, de quiz start rond 12 uur via Zoom, aansluitend op het Samen Online Koffiedrinken (SOK). De mini-quiz heeft 7 vragen in tegenstelling tot de gewone quiz (die heeft 35 vragen) en zal dus korter zijn dan u gewend bent. De SOK begint zoals altijd direct na de viering. Je gebruikt hiervoor dezelfde inlogcode.

Namens de programma-commissie

Gerard Bakker en Piet Meindertsma