De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten. 

Ook op zondag 25 oktober drinken we weer samen online koffie.

Zondag gaat het over het licht (de eerste dag), maar ik vind het ook wel mooi om n.a.v. de eerste verzen van Genesis (In het begin ,... de aarde was woest en ledig .. de Geest Gods zweefde over de wateren) wat over schepping in het algemeen te zeggen: dat het geloof in de God de Schepper voor de bijbelschrijvers is afgeleid van het geloof in God de Bevrijder, de God van de Exodus, de uittocht, de God van de belofte. Dat hebben we nodig in deze tijd van onzekerheid, van eenzaamheid. Volhouden in vertrouwen op de God wiens macht groter is dan alle doodsheid, wiens licht sterker schijnt dan alle duisternis, ook van vandaag. En dat licht schijnt ook weer door mensen heen die naar elkaar omzien. Overigens begin ik de preek met die ruimtesonde die deze week gruis opgehaald heeft van een rotsblok in de oneindige ruimte. Dat moet wetenschappers antwoord geven op de vraag hoe het allemaal begonnen is. Maar ik vind dat de bijbel in Genesis een beter antwoord geeft - op misschien ook wel een andere vraag. Niet: hoe is het ooit toen begonnen, maar: wat is écht van belang en wezenlijk? Scheppingsgeloof is niet strijdig met wetenschap. maar met ons eigen cynisme en moedeloosheid... 

Het motto is: Volhouden in het licht dat God gemaakt heeft.

Ds ids Smedema geeft als stelling/vraag voor tijdens de koffie mee:
Wie heeft jou de afgelopen tijd moed gegeven om door te gaan, en voor wie ben jij van betekenis geweest om mensen moed te geven? Waar zie je lichtpuntjes, en hoe ontsteek je ze?

Ds Ids Smedema zal ook zelf na de viering online komen voor de ontmoeting en bovenstaande vragen. 

Aansluitend spelen we kort samen de jaarlijkse bijbelquiz, dit keer online en is het een mini-bijbelquiz met 7 vragen.

Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten wie we kunnen verwachten. U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u afgelopen week ontvangen heeft. Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we 2 keer een koffietafel van telkens ongeveer 15 minuten, waarin we over de bovenstaande vragen met elkaar in gesprek gaan. Om 12 uur eindigen dan de thema koffietafels, kunnen deelnemers de SOK weer verlaten,  en voor degenen die nog even blijven hangen is er tijd om verder door te praten over dat wat je bezig houdt.

Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk