Twee avonden (in de kerk en/of interactief online) met Lucré van Putten. Deze gedreven professional neemt je mee in de wereld van geloofsopvoeding (van 2 tot ca. 13-jarigen) in de kerk én thuis. 24 november 2020 en 26 januari 2021. Twee thema’s per avond. Inschrijving per avond. Deelname is gratis. Voor kinderwerkers in de kerk, (groot)ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden – op uitnodiging van de Protestantse gemeente Hilversum, aan iedereen ook buiten dit kerkgenootschap.

Dinsdag 24 november 2020
20.00 – 22.00u

• KINDEREN EN GOD BELEVEN, HOE GAAT DAT?

Om kinderen over God te leren, hebben ze meer nodig dan een kleurplaat en ranja. Als we kinderen volgelingen van Jezus willen maken, gaat het erom dat ze God persoonlijk leren kennen. Net als wij zijn ook de kinderen postmoderne mensen en zitten we midden in een ‘belevingscultuur’. Hoe kunnen we de boodschap van de Bijbel nu zo goed mogelijk laten aansluiten bij de kinderen van deze tijd?

• GELOOFSGESPREKKEN MET KINDEREN & GELOOF VOORLEVEN

Een goed gesprek laat zich niet plannen. Of toch wel? In dit blok denken we na over geloofsgesprekken voeren met kinderen. We kijken waar de kinderen in hun geloofsontwikkeling zitten, zodat je je gesprek hierop goed kunt afstemmen. Ook denken we na hoe je zo goed mogelijk het gesprek kunt voeren. En als het kind jou een lastige vraag stelt? Wat zeg je dan? En hoe kunnen we als volwassenen het geloof voorleven? We doordenken met elkaar valkuilen en aandachtspunten en je krijgt veel tips.

Locatie: (vanuit de) Diependaalsekerk, Diependaalselaan 138 in Hilversum
Aanmelden vóór 20 november: https://eventix.shop/67j87brg.

Let op: afhankelijk van de dan geldende Coronamaatregelen wordt bepaald hoeveel mensen in de kerk aanwezig mogen zijn. U kunt bij het aanmelden aangeven of u een voorkeur heeft voor deelname in de kerk, of online.

Hebt u vragen? Stuur dan een mailtje naar Rianne ten Voorde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinsdag 26 januari 2021
20.00 – 22.00u

• HOE HOUD JE KINDEREN GEBOEID?

We hebben een geweldig verhaal. En we willen niks liever dan dat de kinderen dit oppikken. Alleen lijkt het soms zo ingewikkeld om de kinderen erbij te houden. Over te dragen wat je zo graag wilt overdragen. In dit blok leer je hoe je een kind een boeiende tijd kunt geven op je kinderclub, kindernevendienst, zondagsschool, of thuis.

• JONGENS IN DE KERK

Soms worden specifiek jongens in het kinderwerk ervaren als lastig, druk en als ordeverstoorders. In dit blok krijg je tips en ideeën om jongens meer te betrekken in het kinderwerk en bij geloofsopvoeding thuis.

Opgeven voor 26 januari kan nog niet. Tegen die tijd weten we weer meer over de Coronamaatregelen die dan gelden. Daar stemmen we de locatie ook op af. Uiteraard komt er op tijd een aanmeldmogelijkheid beschikbaar. Voor nu: save the date!

Klik hier om de uitnodiging te downloaden als PDF