In Genesis 1:24-31 gaat het over de mens als Gods evenbeeld, over ‘mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mens’, over heersen over alle andere schepselen en tenslotte dat ‘God zag dat het zeer goed was’.

In dit leerhuis bespreekt ds. Jetty Scheurwater hoe dit in de leer van de kerk en het leven van gelovigen heeft doorgewerkt. Of niet. Er zijn tenminste twee thema’s in hoorbaar die in de actualiteit staan. De ‘Me Too’ beweging heeft de man-vrouw relatie weer actueel gemaakt en klimaatverandering en het uitsterven van diersoorten, de uitputting van grondstoffen zet het thema van een duurzamer leefstijl op de agenda.

Het leerhuis zal te volgen zijn via Kerkdienst Gemist en is interactief (de mogelijkheid om via Zoom en/of WhatsApp vragen te stellen zal worden aangeboden).

Het leerhuis begint om 11.30u en duurt ongeveer een uur: Het leerhuis is vanuit huis online te volgen.

Het leerhuis bestaat uit twee delen, ieder deel duurt ongeveer een half uur. Na ieder deel bestaat de mogelijkheid om ds. Jetty Scheurwater een vraag te stellen n.a..v. wat er verteld is. De vragen kunnen via Zoom (mondeling of via de chatfunctie) en via WhatsApp gesteld worden, gebruik hiervoor de link van het Samen Online Koffiedrinken om toegang te krijgen tot deze Zoomsessie.