We zijn blij dat we weer met gemeenteleden kunnen vieren. Vanwege de coronapreventie is er echter een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerkzaal. Daarom gebruiken we voorlopig een reserveringssysteem. U leest alles hierover en u kunt reserveren op de pagina reservering kerkdienst.

Veilig een kerkdienst bezoeken
Hoe wij zorgen voor een veilig bezoek aan de kerkdiensten leest u hier.

Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

Aanvang:

Voorganger:

ds. Aster Abrahamsen

Thema:  'Tussen hemel en aarde: de 2e dag …'

• Kinderdienst [klik hier voor materiaal en toelichting]
  • Collecte deze zondag [klik hier voor de toelichting]
  • Na de dienst is er gelegenheid tot koffiedrinken en ontmoeting via Zoom [online koffiedrinken]
  • Klik hier voor overzicht alle 7 Scheppingszondagen
  • [dienst live volgen, klik hier]

Het sociale leven ligt stil. Maar in de kerk zal de lofzang doorgaan. Ook deze zondag weer van harte welkom om in de kerk (<30 mensen) of online mee te vieren. Onze voorzangers en organist hebben een prachtige veelzijdige liturgie samengesteld met mooie liederen uit verschillende tradities. We bespreken de 2e dag: de schepping van de hemel. Een zondagmorgen waarin we even op adem kunnen komen en bezig kunnen zijn met Hemelse Zaken… laten we ons verbonden voelen met onze God en met elkaar, juist in deze tijden van afstand!

Deze morgen zou een oecumenische dienst zijn samen met de Emmaus Paulus parochie, maar helaas vindt dat geen doorgang vanwege corona. Zowel wij als de Emmaus Paulus Parochie betreuren dit en we houden goed contact met het geloof en de hoop dat in betere tijden de oecumene weer opgepakt zal worden!

Ouderling van dienst

Kees Schipper

Diaken van dienst

Rob Kooijmans

Lector

Wilma van Halsema

Dianne Heijstee

Zangers

Marlene Erdman, Hanneke Keur, Jan Pieter Vreugdenhil, Jaap Frantsen, Katinka van Buuren

orgelspel

Welkom door de ouderling van dienst

VOORBEREIDING

Wij gaan staan.

Zingen: LB 19 : 1

Groet:

Voorganger   :    De Heer zij met u!

Gemeente     :    Ook met u zij de Heer.

Wij gaan zitten.

Voorganger   :    Onze hulp is in de naam van de Heer

Gemeente     :    die hemel en aarde gemaakt heeft.

Kort moment van stilte

Drempelgebed

Zingen: LB 216: 1,2,3 Dit is een morgen

Smeekgebed

Glorialied: Heilig, het lied van al wat leeft …

DIENST VAN HET WOORD

Inleiding op de dienst

Kindermoment

- filmpje van de 2e dag

- lied: Hoe is het begonnen

Aansteken kaars van de Kinderdienst aan de Paaskaars door de voorganger.

Kinderen gaan naar hun eigen dienst  [klik hier voor materiaal en toelichting]

Eerste lezing : Genesis 1: 1-8

Zingen: LB 162: 2, 3

Tweede lezing: Genesis 6: 11-16