Op zaterdag 7 november hebben we weer een inzamelingsactie gehouden voor de voedselbank.

Dit jaar geen gewone, we hebben immers ook geen gewoon jaar. Dit keer geen winkelactie, maar een heuse drive-in. En dat werkte goed: producten werden met kofferbakken, winkelwagens en dozen tegelijk aangedragen.  Dit resulteerde in een prachtige opbrengst van 50 kratten met producten. Alle helpers en iedereen die spullen heeft gebracht of geld gedoneerd: heel hartelijk dank! Ook willen we de supermarkten AH Heigalerij en AH Kerkelanden bedanken dat zij een flinke hoeveelheid producten hebben gedoneerd. De voedselbank geeft aan: “Echt geweldig!! Wij zijn erg blij en dankbaar!”.

Doordat supermarkten en horeca heel goed bezig zijn met duurzaamheid en daardoor minder producten inkopen, krijgt de voedselbank steeds minder aangeleverd. Daarnaast moeten door de coronacrisis veel meer mensen een beroep op de voedselbak doen. Halverwege het jaar hadden de voedselbanken landelijk al 8% meer klanten dan vorig jaar om dezelfde tijd en dat loopt door de crisis alleen maar verder op. Daarom gaan we de actie in december herhalen.

Op zaterdag 12 december organiseren we nog een keer een drive-in.

De voedselbank zit erg krap met producten, daarom hebben we besloten om de actie op zaterdag 12 december nog een keer te houden. Doet u dan ook weer mee?

Team McBeth,

Hanneke Dral
Anita den Uil
Corné van Zandwijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.