De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Ook op zondag 15 november drinken we weer samen online koffie.

Het motto is:  'Aan het licht komen als Gods evenbeeld'

Ds Jetty Scheurwater schrijft hierover:
De mens is het schepsel waar de Bijbel op focust. Dat is zo vreemd nog niet, want het zijn de mensen die het verhaal hebben opgeschreven. Het is onze bril waardoor we naar de rest van de wereld kijken. De tekst van deze verzen leidt tot eeuwen misverstaan over ‘vruchtbaar zijn’ en heersen’ en de mens naar Gods beeld ‘mannelijk en vrouwelijk schiep God hem’.

Als centrale vragen voor tijdens de koffie en Leerhuis geeft ds Jetty Scheurwater mee:

• Hebt u ervaringen met de concrete of geestelijke opdracht om ‘vruchtbaar te worden’?
  • Hoe vat je het ‘heersen over de dieren en al het geschapene’ op? Welke keuzes maak je?
  • Welke geloofsmotieven kunnen ons helpen om de uitdagingen op milieu, natuur en klimaatterrein aan te pakken? Is een geloofsmotief voor jou belangrijk om in actie te komen?

Ds Jetty Scheurwater zal tijdens haar Leerhuis ingaan op bovenstaande vragen en ook vragen na afloop van haar Leerhuis beantwoorden. De vragen kun je online stellen via Zoom of via de WhatsApp chat.

Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we weten wie we kunnen verwachten. U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u afgelopen week ontvangen heeft. Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we 2 keer een koffietafel van telkens ongeveer 15 minuten, waarin we over de bovenstaande vragen met elkaar in gesprek gaan. Om 12 uur eindigen dan de thema koffietafels, kunnen deelnemers de SOK weer verlaten,  en voor degenen die nog even blijven hangen is er tijd om verder door te praten over dat wat je bezig houdt.

Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk