Recentelijk hebben we besloten over te gaan op online vieringen zonder voorzangers. Een verdrietige ontwikkeling als gevolg van de actuele ontwikkelingen rondom de Britse variant van het coronavirus en de dringende adviezen vanuit de Protestantse Kerk die wij onlangs hebben ontvangen.

De online vieringen worden nu uitgevoerd met direct betrokkenen zoals de predikant, de dienstdoende ambtsdragers, koster, kerkrentmeester, organist, beamist en technici.

Wat betreft de muziek wordt gezocht naar alternatieve mogelijkheden. En die zijn er gelukkig in de digitale wereld. Naast het orgel is ook andere muziek te vinden en geluidsdragers maken veel mogelijk. We hebben er alle vertrouwen in dat het dankzij de inzet en creativiteit van de muzikaal betrokkenen helemaal goed komt ook al wordt het anders dan we gewend zijn en worden de voorzangers vooraan en de gemeenteleden in de kerkzaal zeker gemist en zijn we doordrongen van de teleurstellingen.

We blijven in verbinding met elkaar door het beleven van de vieringen via www.kerkdienstgemist.nl  en via de Zoom-koffie. Ook kunt u zoals altijd een voorbede aanvragen in de dagen voorafgaand aan de viering door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Medewerkers aan een viering dienen zich nog steeds op te geven via Eventix voor een viering. Dit wordt nogmaals benadrukt.

We houden goede moed en vragen Gods nabijheid in deze verdrietige situatie.

Met een hartelijke groet,
namens de kerkenraad