In de kerkdienst van 7 februari, die is voorbereid door de diakenen, vroegen wij een keer geen geld maar of u tijd wilt vrijmaken om iemand te helpen in
Hilversum.

Sebastiaan Hexspoor vertelde over de tijdcollecte via stichting Present. Op zaterdag 10 of 17 april gaan we als kerk aan de slag. We doneren geen geld maar tijd. Je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Opgeven voor de tijdcollecte kan vanaf 7 februari tot en met 7 maart via deze link:
www.stichtingpresent.nl/hilversum/tijdcollecte/

Op zondag 28 maart na de kerkdienst volgt de instructie voor de deelnemers. Dit is online.

Het doel is om met verschillende vrijwilligers, jong en oud, klussen op te pakken voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Je hoeft niet per se handig of sterk te zijn. Soms is er gewoon even zijn voor iemand al genoeg, een spelletje, even helpen mijn opruimen of dingen uitzoeken. Maar natuurlijk zijn ook praktische klussen, zoals een tuin opruimen, een wandje schilderen of een lamp ophangen bij mensen die niet de mensen of middelen hebben om dat zelf te regelen.

Present gelooft dat als iedereen één dag hulp biedt aan een ander, we een nóg positiever, gelukkiger, vrolijker en socialere gemeente creëren. Dat doen we samen. Present wil mensen helpen mensen te helpen, praktisch maar ook sociaal. Dus doneer eens geen geld, maar uw tijd. Waar u uw hand niet voor omdraait, kan voor een buurtgenoot of gemeentelid een wereld van verschil betekenen. De diaconie roept iedereen op te helpen en een steentje bij te dragen.

Mocht u niet in staat zijn om uw tijd te doneren maar dit doel wel een warm hart toedragen dan kunt u uw gift overmaken naar NL79 RABO 0373711794 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Hilversum ovv Stichting Present www.presenthilversum.nl/tijdcollecteinfo