Zondag, 21 februari, wordt in de kerkdienst het veertigdagentijdproject ‘Een spoor van liefde’ geïntroduceerd (Bible Basics). Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.

Iedere zondag staat een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding en vooral op de tijd daarna. Voor de kinderen zijn er leuke verwerkingen die ook geschikt zijn voor thuis. Die worden in de komende 2 weken bij hen thuis gebracht in een leuk pakketje.

Diaconale project ‘Ik ben er voor jou’ – de zeven werken van barmhartigheid

Zondag start ook het 40dagentijd project van onze diaconie ‘Ik ben er voor jou’, al eerder geïntroduceerd in de dienst van 7 februari. Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Deze zeven werken van barmhartigheid komen stuk voor stuk aan bod tijdens de 40dagentijd, inhoudelijk én met een praktische diaconale uitwerking. Elke week zal er een collectedoel zijn dat één van de zeven werken van barmhartigheid weerspiegelt.

Vasten in de 40dagentijd

Vasten is een beproefde manier om je voor te bereiden op Pasen. Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals bijvoorbeeld iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden. Met de vastenkaart van Kerk in Actie kun je zeven weken lang elke week op een andere manier vasten. Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Dit geld is voor de 40dagentijd-projecten van Kerk in Actie.

Op de kaart houdt u bij hoeveel tijd/geld u bespaart en wat u kunt inzetten voor iemand, waartegen u wilt zeggen: "Ik ben er voor jou": zieken in Moldavië, vluchtelingen in Libanon, boerinnen in Indonesië, kinderen in Zuid-Afrika of een van de andere projecten in de 40dagentijdcampagne, gesteund door onze diaconie.

Gaat u de uitdaging aan? De diaconie zal elke week op zondag in de dienst vertellen wat de nieuwe uitdaging van de week is. In de zoomkoffie en via de blog op onze website, via nieuwsbrieven, maar ook via de telefoon en appgroepen kunnen we met elkaar de uitdaging aangaan.

Speciaal voor kinderen is er ook een kindervastenkaart, die wordt bij de kinderen thuis gebracht in de komende weken.

En ook voor de jongeren in onze kerk komt er een 40dagentijd challenge! Elke week een nieuwe uitdaging die we samen aangaan. Eén keer per week zullen we online terugblikken op hoe het is gegaan, was het moeilijk of juist gemakkelijk en heb je gefaald of is de uitdaging gelukt?

Kortom, de hele gemeente kan dit jaar meedoen, gewoon vanuit huis. Volgende week in de nieuwsbrief meer informatie hierover.

Voor extra inspiratie kunt u via het formulier ook de 40dagentijdkalender aanvragen met daarin dagelijks een bijbeltekst, quote, verhaal, gedicht of vastentip.

Klik hier voor meer informatie over de 40dagentijdkalender.