Deze week is in de supermarkt de paaskalender in de aanbieding. Een plaat of box met de afbeelding van een kleurige paashaas vol verrassingen voor de veertigdagentijd. Net als bij de adventskalender mag er iedere dag een vakje open voor een kleine traktatie. Dat wijst niet echt op versobering of het moet af te leiden zijn uit het feit dat achter elk deurtje slechts één chocolaatje zit. In ieder geval is de bedoeling van de paaskalender dat je iedere dag iets lekkers voor jezelf pakt. In het kader van de veertigdagentijd lijkt het ons een mooi idee om een omgekeerde paaskalender te gebruiken: een kalender waarbij je niet iedere dag iets voor jezelf neemt maar juist iedere dag iets aan een ander geeft. Een mooie invulling zou kunnen zijn om dagelijks iets apart te leggen voor de Voedselbank. Met een denkbeeldig snoer van producten laten we aan de cliënten van de Voedselbank een spoor van liefde zien en zijn we heel praktisch aan de slag met de zeven werken van barmhartigheid uit het diaconale thema Ik ben er voor jou. De diaconie biedt u wekelijks de mogelijkheid om met dit thema aan de slag te gaan.

Als u mee wilt sparen voor de Voedselbank dan kan dat natuurlijk ook door om de dag of in een andere frequentie houdbare artikelen apart te leggen. Op 13 maart en op 10 april bent u weer welkom om in de kerk producten voor de Voedselbank in te leveren. Hebt u meer producten verzameld dan u kunt vervoeren, dan zoeken we daarvoor samen met u een oplossing. Doet u mee? Wij zien u graag op 13 maart of 10 april in de kerk.