De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart 2020 gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Op zondag 21 februari 2021 drinken we weer samen online koffie. Dat doen we na afloop de viering.

Thema van de viering is:  Een gebaar van betekenis.
Op deze zondag wordt in de kerkdienst het veertigdagentijdproject ā€˜Een spoor van liefdeā€™ geĆÆntroduceerd. Iedere zondag staat een tekst uit het laatste deel van het Johannes-evangelie centraal. Jezus bereidt zichzelf en zijn leerlingen voor op zijn dood en opstanding en vooral op de tijd daarna. Voor de kinderen zijn er leuke verwerkingen die ook geschikt zijn voor thuis.

Deze zondag lezen we uit Johannes 12:1-8, dat Maria olie over Jezusā€™ voeten giet.

Tijdens de Online Koffie gaan we met elkaar in gesprek:
In de tijd van Jezus, in die tijd en op die plaats was het heel gewoon zijn, dat iedereen je voeten ziet, maar dat is in onze streken bepaald niet het geval.
Voeten kunnen een enorm zorgprobleem zijn voor mensen, meer nog, een schaamtegevoel geven.
Elkaar de voeten wassen/verzorgen kun je als symboliek opvatten (wat Jezus ook doet), maar concreet raakt het wel aan ons ongemak om elkaar lichamelijk te verzorgen.
Hoe is dat voor ons? Hierover gaan we verder in gesprek.

Daarnaast begint ook deze week het 40-dagentijd vasten, welke uitdaging heb jij daarbij? Of doe je bewust dit jaar niet mee, omdat je door Corona al zoveel moet ontzeggen?

U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u al eerder van ons ontvangen heeft.

Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we een online koffietafel, waarin we over bovenstaande doorpraten. Iets na 12 uur ronden we gezamenlijk weer af. Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk