De afgelopen week heeft u weer een nieuwe RdB op de mat gekregen. Hieraan zat een zakje met zonnebloemzaadjes bevestigd. Doe de zaadjes in een ruime pot op het balkon of terras of stop ze direct in de grond buiten en het feest kan beginnen. Na een week of drie zal de zonnebloem gaan groeien. Vervolgens is het een kwestie van zo goed mogelijk verzorgen. Zonnebloemen houden niet van natte voeten, maar ze willen wel heel veel water. Geef ze regelmatig een beetje voeding en natuurlijk veel liefde. Bij vorst wel even afdekken anders gaat iemand anders er met de winst vandoor. Eerst binnen opkweken kan ook, plant de zonnebloem dan uit als hij minimaal vier blaadjes heeft en houd hem vast bij die blaadjes, anders beschadigt de steel.

Let op: er zaten een paar zaadjes in het zakje. Maak niet de fout door de kleinste weg te gooien, want: wie het kleine niet eert…

Mocht u geen zaadjes hebben gekregen of wilt u extra zaadjes? Geen nood, we hebben erg veel zaadjes over. Stuur even een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zorgen dat u ze krijgt. Oh ja, maak ook even wat foto’s van het kweken. Leuk om van iedereen te zien hoe het met de zonnebloemen gaat.

Veel succes met de wedstrijd!

De nieuwsbriefredactie & friends