De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart 2020 gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Op zondag 11 april bestaat de SOK één jaar, dat is reden voor een feestje en wie jarig is die trakteert. Laat weten of je er zondag 11 april online bij bent via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. én we zorgen ervoor dat er zaterdag 10 april een traktatie bij je thuis bezorgd wordt.

Zondag 11 april een extra feestelijke online koffie zoom. Het wordt natuurlijk een gezellig en feestelijk moment met mogelijk ook weer lieve gasten vanuit de Morgenster. Naast de gezelligheid is het ook weer een inhoudelijke bijeenkomst met een gesprek n.a.v. de viering.

Op zondag 11 april 2021 drinken we weer samen online koffie na afloop van de viering, dit keer extra feestelijk met een traktatie erbij.

Thema: 'Eersteling van heel de schepping'
Vandaag begint de tweede serie diensten bij het jaarthema Schepping. Twee liederen staan centraal in deze dienst, op de eerste zondag na Pasen. Allereerst Psalm 148, die een uitbundige oproep bevat aan heel de schepping, werkelijk alles en iedereen, om God te loven en te prijzen. Halleluja! De tweede lezing is een nogal raadselachtig lied, dat geciteerd wordt in Kolossenzen 1,12-15. Christus wordt hier bezongen als degene om wie heel de schepping draait. Hij is zowel oorsprong als doel en zin van heel de geschapen werkelijkheid. Kunnen wij bevatten wat hiermee wordt bedoeld?

De vraag die ds. Heleen Weimar ons alvast meegeeft is: Het scheppingsverhaal gaat nog steeds door. Waarin herken jij, in het hier en nu, het scheppingswerk van God (en Jezus!)?

Ds. Heleen Weimar zal ook zelf na de viering online komen om met ons in gesprek te gaan n.a.v. de viering.

U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u al eerder van ons ontvangen heeft.

Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we een online koffietafel, waarin we over bovenstaande doorpraten. Iets na 12 uur ronden we gezamenlijk weer af. Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk