In het weekend van 11-12 september lopen deelnemers de nacht door voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Samen willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht geven aan vluchtelingen wereldwijd.

Hoe 2021 er uit gaat zien is nog onzeker. We weten dus ook nog niet precies wat dit betekent voor de organisatie van een groot event als de Nacht van de Vluchteling. Maar één ding weten we wel heel zeker: dit jaar willen we met elkaar weer vaste routes lopen! 

In het weekend van 11-12 september gaan we in 6 verschillende steden de pittige maar onvergetelijke nachtelijke routes van 40 kilometer organiseren. We houden op alle mogelijke manieren rekening met de overheidsadviezen die er nu en op dat moment gelden, maar hoe dan ook willen we ervoor zorgen dat het weer een nacht wordt om nooit te vergeten.

Het aantal startbewijzen is beperkt, dus meld je snel aan en loop mee!

Klik hier voor meer informatie

OVER DE NACHT VAN DE VLUCHTELING


Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de twaalfde keer, vanwege corona dit jaar met een aantal veranderingen. In zes steden lopen in het weekend van 11 op 12 september honderden deelnemers een nachtelijke route om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.
 

NACHT VAN DE VLUCHTELING 2021 

Er zijn dit jaar helaas geen kortere afstanden, de deelnemers leggen een parcours af van 40 kilometer. We lopen in zes steden: Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Haarlem, Den Haag en Tilburg en lopers starten en finishen in dezelfde stadHet startschot klinkt om precies middernacht. We doen er natuurlijk alles aan om een zo mooi en veilig mogelijke nacht te organiseren. Daarom kunnen per route maximaal 250 deelnemers meelopen. Zodra je staat inschreven en je hebt minimaal 250 euro opgehaald, ben je gegarandeerd van je persoonlijke startbewijs.

HOE VER GA JIJ UIT ANGST VOOR OORLOG EN GEWELD? 

Met elkaar lopen we om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen waar ook ter wereld. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen. Het is een pittige maar onvergetelijke ervaring. 

Kijk voor meer informatie op onze #NVDV21 pagina.  Wil je ook meelopen, schrijf je dan snel in, want het aantal startbewijzen is beperkt.

WAAR LOPEN WE VOOR?

'1% VAN ALLE MENSEN OP DE WERELD IS OP DE VLUCHT' 

Voor het zevende jaar op rij stijgt het aantal vluchtelingen wereldwijd: 79,5 miljoen mensen. Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflicten en onderdrukking.

Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling kun je vluchtelingen helpen door je te laten sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden. Wist je dat elke loper bij voorgaande edities maar liefst 15 vluchtelingen heeft geholpen? Zij hebben dringend hulp nodig, in de vorm van bijvoorbeeld schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg.

ACUTE NOODHULP

Acute noodhulp is tijdelijke en levensreddende hulp vlak na een ramp of geweldsconflict. Stichting Vluchteling kan zo levens redden en slachtoffers beschermen en voorzien van zaken als onderdak, medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen.

NOODONDERDAK 

In vluchtelingenkampen over de hele wereld verstrekken we materialen, zodat families een dak boven hun hoofd hebben. Voor 25 euro hebben twee families noodonderdak. Ze ontvangen materialen als touw en zeil, die ze nodig hebben om zelf onderdak te bouwen. Voor elke 12,50 euro extra steun je een extra familie met een dak boven hun hoofd. 

MEDISCHE ZORG NA EEN RAMP 

Voor 50 euro zorg je voor snelle toegang tot medische zorg en medische apparatuur voor kwetsbare gezinnen: een opvouwbare brancard, inzetbaar in conflictgebieden als Syrië en Irak, beschermende kleding voor medisch personeel en antibiotica voor de behandeling van cholera en tyfus in landen als de Centraal Afrikaanse Republiek. 

AANSTERKEN MET NOODVOEDING 

Ondervoeding is in veel vluchtelingencrises een van de voornaamste doodsoorzaken van kinderen. Plumpy’Nut is een calorierijke superpindakaas, vol voedingsstoffen. Voor 6 euro zorg je dat een zwaar ondervoed kind een weeklang kan aansterken.met meerdere zakjes per dag. 

SCHOON  EN VEILIG DRINKWATER 

Toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen voorkomt uitdroging en vermindert dodelijke ziektes. Zeker op drukke plaatsen, zoals vluchtelingenkampen. Drinkwater is onmisbaar om te (over)leven! Voor 100 euro kunnen drie mensen, gevlucht voor oorlog en geweld, een jaar lang gebruik maken van schoon en veilig water.   

BESTEDINGEN 2019 EN 2020 

In 2019 liepen 5700 mensen in 8 steden de Nacht van de Vluchteling. Dankzij de deelnemers konden wij hulp bieden aan maar liefst 82.453 mensen, die worden opgevangen in Griekenland, Bangladesh, Thailand, Myanmar, Irak, Oeganda en Kenia.  

2020 was het jaar waarin alles een beetje anders was dan anders en dat gold natuurlijk ook voor de Nacht van de Vluchteling. We lanceerden een digitale editie van het evenement waardoor duizenden deelnemers via een app, in hun eigen omgeving kilometers konden maken en tóch mee konden doen. Dankzij de deelnemers aan de #NVDVgoesdigital konden wij coronahulp bieden in Jemen en stonden wij paraat met o.a. voedsel en hygiene pakketten voor slachtoffers van de brand op Lesbos.

Klik hier voor de bestedingspagina