De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart 2020 gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Op zondag 18 april 2021 drinken we weer samen online koffie na afloop van de viering, samen met onze lieve broerders en zusters uit de Morgenster.

Thema: 'Alleen mensen kunnen wijsheid tot haar recht doen komen'
Zondag 18 april, is Zondag Misericordia Domini, de Zondag van de Barmhartigheid van de Heer. Vandaag lezen wij het scheppingsverhaal uit Spreuken 8. In het Spreukenboek wordt de Wijsheid allegorisch verbeeld als een kind, een meisje op Gods schoot, dat tegelijk het beginsel is van de hele schepping. God speelt met haar. Het dwaze van God is wijzer dan de wijsheid van mensen, zegt de apostel. Ook een aspect van levenswijsheid is zowel het mannelijke als het vrouwelijke en alle variaties die daarop kunnen bestaan serieus te nemen als aspecten van Gods scheppingswerk. Meedoen is levenswijsheid, ook al is het meedoen in lief én leed. In Gods licht krijgen mensen deel aan elkaar. Jezus illustreert deze wijsheid in het spel van kinderen.

De vraag die ds. Jurjen Zeilstra ons alvast meegeeft is: De Wijsheid als een (soevereine) Vrouw te zien, helpt ons niet alleen om dichter bij God te komen, maar ook bij de veelkleurigheid van onszelf en van anderen.

Ds. Jurjen Zeilstra zal ook zelf na de viering online komen om met ons in gesprek te gaan n.a.v. de viering.

U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u al eerder van ons ontvangen heeft.

Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we een online koffietafel, waarin we over bovenstaande doorpraten. Iets na 12 uur ronden we gezamenlijk weer af. Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Zoom-team Bethlehemkerk