Als 60 jarige kijk ik al lange tijd uit naar mijn eerste vaccinatie. Wanneer ben ik aan de beurt en welk vaccin krijg ik dan.

Alle berichten in de media maken het ook niet makkelijker. En ja hoor, op 7 april valt de envelop van het RIVM op de mat. Eindelijk ik ben aan de beurt. Ik mag een week later komen prikken. In de Bethlehemkerk wordt ik verwacht, vast tijdstip, geen keus, vind ik prima.

Vandaag is het dan zo ver, ik vul netjes de lijst met vragen in en ga er toch licht gespannen naar toe. Alles was goed geregeld daar, wist direct waar ik moest zijn. Na het desinfecteren van mijn handen kon ik mij aanmelden. Nav mijn antwoorden op mijn vragenlijst moest er toch een extra check gedaan worden. Mijn huisarts was zelf aanwezig en na een kort gesprekje met hem kon ik gevaccineerd worden. Ik moest wel een kwartiertje langer blijven zitten. (1/2 uur ipv een kwartier)

Maar dat was geen probleem. Had mijn telefoon bij me en kon mijn Wordfeud weer bijwerken. Ondertussen zat er een pianist lekker te spelen. Dat is wel heel ontspannend als je zit te wachten, dan is zo’n half uurtje zo om. Al met al compliment aan de organisatie. Voldoende afstand, vriendelijke mensen, huisarts aanwezig en gezellige muziek. Over 11 weken kom ik graag terug voor de 2e.