Koningsdag 2021 staat in het teken van saamhorigheid. Koningsdag vieren we ook dit jaar thuis. Vanwege Corona passen we op elkaar:  anderhalve meter afstand en niet te dicht op elkaar. Maar we gaan wel naar buiten!

Het college van B&W heeft alle kerken gevraagd om hun kerktorens in de dagen van Koningsdag 27 april tot en met Bevrijdingsdag 5 mei in het licht te zetten. Een week lang zal Hilversum 'savond Oranje kleuren, een warm koninklijk licht door onze straten en wijken. De kerkrentmeesters van de Bethlehemkerk geven daar graag invulling aan. Alle kerken hebben vrijstelling tot 'savonds 23 uur gekregen om vergunningsvrij de kerken te verlichten.

De Bethlehemkerk zal iedere avond van 27 april tot en met 5 mei haar kerktoren in een Oranje licht zetten. De lampen gaan 's avonds rond 23 uur weer uit. Viert u met ons mee en maakt u hier een mooie foto van? Dan nemen we die op in de komende Nieuwsbrieven. Inzenden kan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

[Foto: Frank Beukers, kerkrentmeester Bethlhemkerk, datum 22 april 2021.]

#Oranjebuiten

Koningsdag vieren we dit jaar thuis. Vanwege Corona passen we op elkaar:  anderhalve meter afstand en niet te dicht op elkaar. Maar we gaan wel naar buiten!

Doe mee met #oranjebuiten rondom je huis, op de stoep of dichtbij in de buurt.  Ga van 10.00-11.00 uur lekker naar buiten. Speel, beweeg, dans en heb plezier!

Blik gooien, zak lopen, koekhappen, spijkerpoepen kunnen prima in de voortuin of op het balkon. Oudhollandse spelletjes horen echt bij Koninsgdag.

Ga aan de slag met stoepkrijt! Maak een vrolijke tekening van een kroon of de vlag of een portret van de koning en de koningin. Maar een hinkelpad kan ook!

Pak je springtouw, loopklossen of een elastiek. Doe een wedstrijdje met je ouders/ verzorgers, broer of zus. Wie houdt het het langste vol of wie komt het verst?

Of ga stoepranden,  gooi over met een frisbee of een bal. Als je maar lekker beweegt. Doe het op afstand, veilig en toch samen!

Benieuwd hoe je Koningsdag thuis kunt vieren? Laat je inspireren door deze oranje thuistips

Koningsdag 2021 staat in het teken van saamhorigheid

• Hang vanaf zonsopkomst (6.23 uur) de vlag met wimpel op. Niet alleen voor de jarige koning, maar ook voor elkaar.
  • Vanaf 9.30 uur spelen tientallen beiaards in Nederland bekende liederen rond het thema saamhorigheid.
  • Tussen 9.55 en 10.00 uur luiden de kerkklokken van de Bethlehemkerk.
  • Om 10.00 uur wordt het Wilhelmus gespeeld door de beiaards en in de voordeur, op het balkon of in de tuin mag iedereen het volkslied meezingen.
  • Daarna feliciteren de burgemeesters in het hele land Zijne Majesteit via de website van hun eigen gemeente en worden de gedecoreerden via digitale beelden in het zonnetje gezet.
  • Tussen 10.00-11.00 uur is het #oranjebuiten voor de kinderen. Lekker buitenspelen met  je ouders, broertjes of zusjes. Wedstrijdje met oudhollandse spelletjes, stoepkrijt of touwtje springen met elkaar.
  • Vanaf 16.00 uur is een speciale 'MAX Koningsdag' uitzending vanuit Paleis Soestdijk. Met het koninklijk bezoek aan Eindhoven en om 16.30 uur de Nationale Toost.  Proost op de koning en op ieders gezondheid!

Wist je dat je een 'borrel' kunt schenken aan de Nationale Toost? De opbrengst van deze actie gaat naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds werkt aan een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Kijk voor meer informatie op https://www.oranjefonds.nl/meedoen