Door de coronamaatregelen vindt de jaarlijkse Lintjesregen niet, zoals gebruikelijk op de dag voor Koningsdag, plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis. Maar krijgen de gelukkigen thuis bezoek.

Komende woensdag en donderdag zal loco-burgemeester Karin Walters (burgemeester Pieter Broertjes verblijft momenteel in het ziekenhuis) de koninklijke onderscheiding bij hen uitreiken. De betrokkenen zelf zijn maandag al wel op de hoogte gesteld. Dit jaar zijn er in Hilversum acht Leden en twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau bijgekomen.

Bethlehemkerk en PGH

Hermanna Roelina (Herma) Bosma (68)  als ‘onmisbaar lid’ van - en voor de Protestantse Gemeente Hilversum en met name voor de Bethlehemkerk ontvangt een lintje. Lintje is woensdag 28 april om 10 uur op het kerkplein van de Bethlehemkerk uitgereikt door de loco-burgemeester én opgespeld door Bep Verdoorn [zie foto hieronder] (van wege de Corona preventie maatregelen, mag de burgemeester dat dit jaar niet zelf doen).

Christiana Costella (Christa) Streutker -Korpershoek (57) ontvangt een koninklijke onderscheiding. Zij is al jarenlang als vrijwilliger al betrokken bij de peuterspeelzaal en ook de Protestantse Wijkgemeente Bethlehemkerk Hilversum. In haar eigen achtertuin is Christa het lintje uitgereikt door de loco-burgemeester Karin Walters, het opspelden gebeurde door echtgenoot en gemeente raadslid Olaf Streutker [zie foto hieronder].

Ook tot Lid is benoemd Wilhelmina Jacoba Johanna (Wil) Drenth – Oorebeek (85), een ‘bevlogen’ pastoraal medewerkster voor de Regenboogkerk in Hilversum.

Overige decoraties in Hilversum:

Eén van de Ridders is Alexander Constantijn Walraad (Alexander) graaf van Limburg Stirum (64). Hij heeft nog niet zo lang geleden afscheid genomen als eigenaar - en directeur van notariskantoor Van Limburg Stirum en in deze functie toonde altijd grote betrokkenheid voor de maatschappij en zijn medewerkers. Ook was hij mede-oprichter, vrijwilliger, adviseur fondsenwerving en van 1996 tot 2010 voorzitter van de Stichting ‘De Hof’, vrijwilliger bij de Ingeborg Douwes Stichting en bestuurslid van de Stichting Schoonoord. Daarnaast zette de Hilversummer zich onder meer in bij Rotary Club Hilversum, Viore, de Stichting Wereldouders, de Speelgoedbank Hilversum en Kinderboerderij De Hertenkamp.

Grasbaankoers
De tweede Ridder is Thomas Martinus Johannes (Tom) van Eijden (77). Deze voormalig eigenaar van Bouwbedrijf van Eijden B.V. is vooral bekend binnen de paardensport. Naast zijn inzet voor drafcentrum Hilversum en vervolgens Alkmaar, is hij ook initiatiefnemer, organisator en eindverantwoordelijke van de jaarlijkse Grasbaankoers in de Hilversumse Meent. Om die reden kreeg hij in 2019 al de gemeentespeld (zie foto hieronder) uitgereikt.

Dan de Leden. Dat zijn Roeland Willem Cornelis (Roel) Blaak (81) voor zijn betrokkenheid binnen Golfclub ‘t Jagerspaadje. Bijzonder is ook dat een echtpaar allebei een lintje mag ontvangen. Maar in het geval van Stefanus Jacobus de Hiep (78) en Martha de Hiep – Turksma (74) kan het ook haast niet anders. Zij verrichten namelijk beiden dezelfde bijzondere verdiensten, namelijk het pleegouderschap voor een meervoudig beperkt meisje: Jasmin. een pleegdochter die zowel lichamelijk- als geestelijk zwaar gehandicapt is, met een uitermate tragische achtergrond.

Ook zijn benoemd Helen Sluijter (51) voor haar vrijwilliger werkzaamheden bij onder meer de brandweer, het Rode Kruis en Theatergroep Fusie en tot slot Roland Willem (Roland) Kessel (61), een verenigingsman met een groot hart voor muziekvereniging Jong Beatrix.