Koninklijk nieuws
We beginnen dit keer met het meest recente bericht over de koninklijke onderscheidingen die twee gemeenteleden deze week hebben mogen ontvangen.

Herma Bosma en Christa Streutker zijn beide koninklijk gewaardeerd voor het vele vrijwilligerswerk voor de kerk en andere maatschappelijke organisaties.
Als wijkkerkenraad zijn wij trots op deze gemeenteleden. Namens ons allen worden zij van harte gefeliciteerd met hun lintje. Zij zijn toegetreden als lid in de orde van Oranje-Nassau. In de nieuwsbrief van eind april leest u hierover meer.

Gemeenschappelijke vieringen
We kijken terug op een periode met veel gemeenschappelijke vieringen. De wijkkerkenraad is dankbaar en erkentelijk naar de overige wijkgemeenten voor de betrokken samenwerking en ruimte die aan onze wijkgemeente wordt geboden. Ook in de komende periode staan gezamenlijke vieringen op de agenda waarvoor u van harte wordt uitgenodigd deze in ieder geval online te volgen.

We verwachten vanaf donderdag 13 mei op Hemelvaartsdag weer meer mensen te kunnen ontvangen in de Bethlehemkerk. De komende zondagen 2 en 9 mei vieren we immers elders. Ook de andere PgH-gemeentes laten langzaam meer mensen toe in hun kerkzalen.

Het is raadzaam dat u de nieuwsbrief volgt voor het beleid rondom het fysiek ontvangen van u als gemeentelid bij elke aankomende viering. Dan kunt u misschien ook een keer te gast zijn in een andere PgH-gemeente bij een gemeenschappelijke viering.

Corona-beleid
Zoals gemeld: vanaf donderdag 13 mei willen we weer mensen toelaten in de onze kerk; 30 personen exclusief medewerkers. Uiteraard wordt de actuele situatie rondom het corona-virus nauwlettend in de gaten gehouden en voorzichtigheid is en blijft geboden. We hebben het Gebruiksplan met alle maatregelen tot onze beschikking om bewust weer fysiek samen te kunnen komen.

Ziekteverlof
Onze ds. Aster Abrahamsen is met ziekteverlof al een geruime tijd. We wensen Aster van harte beterschap, rust en bezinning en Gods nabijheid. Een persoonlijke kaart is uiteraard welkom.

Versterking gevraagd – diaken/ouderling
Voelt u zich betrokken bij de Bethlehemkerk, voelt u zich thuis in de gemeente? En wilt u deze betrokkenheid omzetten in een actievere rol? In september dit jaar stoppen diakenen en een ouderling. Bent u geïnteresseerd in een mooie betekenisvolle taak?  We horen graag van u! Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een van de ambtsdragers of predikant.

Met een hartelijke groet,

namens de wijkkerkenraad