Koninklijke Onderscheiding voor Christiana Costella (roepnaam Christa) Streutker - Korpershoek  (57 jaar)
De naam Streutker is een hele bekende naam binnen de Hilversumse politiek.
Olaf Streutker is een ervaren politicus en nu weet ik hoe dit komt. Achter iedere sterke man staat misschien wel een nog sterkere vrouw. En dat is Christa Streutker – Korpershoek!
Christa, jij hebt je naast de zorg voor jouw gezin, altijd ingezet voor anderen.
Vooral de kinderen en de kerk kunnen op jouw belangeloze inzet rekenen.

Ruim 20 jaar (en nog steeds) ben jij als vrijwilliger al betrokken bij de peuterspeelzaal. In eerste instantie bij Stichting Peuterspeelzaal Pinkeltje en later bij Stichting Bink Peuterspeelzaal Ribbelhoek.
Op allerlei manieren heb jij ondersteuning geboden; als vrijwillig groepsleidster en als ondersteuning voor de peuters en groepsleidsters.
Voor het basisonderwijs, met name voor de Van Hasseltschool was jij 18 jaar lang een onmisbare kracht. Als vrijwilliger en als lid van de oudercommissie. Alle vrijwilligerswerkzaamheden die er op een basisschool voorhanden zijn, heb jij vervuld. Dit betrof de wekelijks taal- en leesondersteuning, de organisatie van- en de uitvoering van de creatieve middag, de organisatie van het kerstfeest en de avondvierdaagse. Maar ook als luizenmoeder en overblijfmoeder.

Naast de kinderen, kan ook de Protestantse Wijkgemeente Hilversum op jouw tomeloze inzet rekenen.
Ruim 20 jaar ben jij een intensief betrokken vrijwilliger. Jij fungeert als coördinator en medewerker van de oppasdienst, de kinderdienst, paasprojecten en kerstmusical. Daarnaast ondersteun jij bij de tienerdienst en de catechese. Tevens ben jij een van de initiatiefnemers van de Kliederkerk waarbij kinderen een aantal keer per jaar op creatieve wijze Bijbelverhalen leren kennen. Ook organiseer jij vele andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld de schoenendozenactie voor Edukans en voedselbankacties.

Naast de taken voor de peuterspeelzaal en wijkgemeente zie jij sinds vijf jaar ook nog gelegenheid om wekelijks hulp te bieden aan de Voedselbank. Naast allerlei hand- en spandiensten, draag jij zorg voor de inzameling van voedsel en vul jij de voedselpakketten. Tevens ondersteun jij de coördinator en zet jij je in als stagebegeleider.

Naar aanleiding van een oproep van buurtrestaurant Heikracht, waarbij werd gezocht naar vrijwilligers die tweemaal per maand wilden koken voor het buurtrestaurant 1215, heb jij je direct aangemeld en bent sinds 2019 lid van het vrijwilligersteam.
Door alle andere werkzaamheden kom jij minder vaak toe aan het koken, maar er kan altijd een beroep op jou worden gedaan als er “even extra handen” nodig zijn. Naast het koken verricht je samen met de anderen de voorbereidende werkzaamheden als tafels dekken, de gasten verwennen met een heerlijke gezonde maaltijd en uiteraard afwas en schoonmaak.

Christa Streutker – Kopershoek, jij bent voor velen een rots in de branding. Deze jarenlange - en belangeloze inzet verdient openlijke waardering.
Gelet op jouw jarenlange inzet, kan worden gesteld dat jij je geruime tijd hebt ingespannen ten bate van de samenleving. Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd Christiana Costella Streutker – Korpershoek te benoemen tot LID in de Orde van Oranje-Nassau.

Hilversum, 28 april 2021

K.J. Walters