In bijna alle dorpen en steden in ons land staan ze: bomen met een hekje eromheen, vaak versierd met een kroontje en/of een mooi gestileerde letter.

Koningsbomen of Oranjebomen. Deze bomen zijn vaak gepoot op heuglijke dagen. Vaak ter herinnering aan de geboorte van een prinses of prins of de inhuldiging van een koningin of een koning, bij een jubileum of een bezoek van de vorst. Ook Hilversum en omgeving telt diverse konings/oranjebomen. Nu het weer warmer wordt buiten, nodigen we u uit om op zoek te gaan naar dit stukje groene geschiedenis. Misschien fietst u er dagelijks langs of ziet u hem staan tijdens de zondagse wandeling. We gaan ze allemaal verzamelen. Maak een mooie foto met u, eventueel uw partner of wandelmaatje en natuurlijk de boom. Probeer uit te zoeken waarvoor de boom is geplant. Vaak staat er een bordje bij en is er veel informatie te vinden op internet.

Wie verzamelt de meeste bomen? Op basis van jullie reacties kunnen we een mooie wandeling of fietstocht uitzetten. Reacties graag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Artikel verscheen eerder in de Rond de Bethlehemkerk van maart 2021 onder de titel: Een spoor van liefde langs vostelijke bomen