Deze warme uitnodiging kan u zomaar ten deel vallen als u op de derde donderdag van de maand tijdens koopavond in het centrum van Hilversum bent. Sinds vorige week is de Grote Kerk op de Kerkbrink namelijk gestart met Lighten the Night. In de nieuwsbrief van vorige week kon u al kennismaken met dit hartverwarmende initiatief. Klik hier voor de informatie.

Bezoekers van het centrum van Hilversum kunnen in de kerk genieten van kaarslicht en live muziek en kunnen daarbij ook zelf een kaarsje aansteken. Ook is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gebed. Vrijwilligers nodigen het winkelend publiek actief uit met een kaarsje en een flyer om de kerk te bezoeken voor een moment van rust en verstilling. Bij de start op 20 mei maakten 45 belangstellenden van die mogelijkheid gebruik.

Het is fijn als dit project in Hilversum door zoveel mogelijk vrijwilligers gedragen wordt. Het missionair team van de Grote Kerk zoekt daarom meer mensen die willen meehelpen. Dit gaat altijd in overleg en kan ook op incidentele basis. Op dit moment is er vooral behoefte aan musici die op de derde donderdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur al dan niet met anderen samen de achtergrondmuziek willen verzorgen. Maar ook voor andere  ondersteunende taken zijn vrijwilligers welkom. Voor vrijblijvende informatie en/of aanmelding kunt u mailen naar Jeroen Aarts,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Bethlehemkerk maakt deel uit van het Diaconaal Platform de OpmerkSamen waar verschillende lokale kerken en buurthuizen in Hilversum activiteiten met elkaar delen. Onze kerk wordt hierin vertegenwoordigd door Marijke van Grafhorst en Hanneke Bekker. De bedoeling van dit Platform is niet alleen elkaar te informeren maar ook elkaar actief te ondersteunen bijv. door het koppelen van buurtactiviteiten of het zoeken van vrijwilligers. Zo zijn we als samenwerkende kerken zichtbaar in de samenleving. Vandaar deze oproep aan u om in dit bijzondere project Lighten the NIght een lichtpuntje te zijn voor anderen. We hopen op heel veel aanmeldingen, bij voorkeur via het bovengenoemde mailadres maar aanmelden via Marijke of Hanneke is ook mogelijk.

20210527 GK