De Bethlehemkerk is sinds de start van de Corona uitbraak in maart 2020 gestart met een nieuwe manier van ontmoeten: online koffie-ontmoetingen. De formule is eenvoudig: met een kop koffie (of thee natuurlijk) log je in in een virtuele koffieruimte van de Bethlehemkerk. Gemeenteleden bespreken daar samen onderwerpen die actueel zijn in hun leven, of gewoon elkaar zien en even bijpraten.

Op zondag 20 juni 2021 drinken we weer samen online koffie na afloop van de viering.

Thema van de viering: 'Levend water'

Zondag gaan we twee kinderen dopen.

De doop is een sacrament, een teken, een betrouwbaar teken. Zo zeker als water het lichaam reinigt, zo zeker zijn wij gereinigd van onze zonden.

Wij praten niet zo graag over onze zonden, want het is een minder leuk onderwerp. In het hoofdstuk dat wij lezen gaat het ook zo. De vrouw bij de put praat er ook niet graag over. In de kerk is het hopelijk wel mogelijk om ook over onze minder leuke kanten te praten. De kerk is immers een gemeenschap van mensen, die geloven, die geloven dat God van ons allen houdt . Dat is grond om op te staan. Als de grote reformator Maarten Luther het heel moeilijk had, schreef hij met krijt op tafel: ik ben gedoopt! Die zekerheid willen wij ook graag de kinderen meegeven.

De vraag die ds. Helmut Thon alvast meegeeft voor het tweede deel van het Samen Online Koffiedrinken is: Wat betekent het voor jezelf om (niet?) gedoopt te zijn?

Ds. Helmut Thon én de doopouders zullen mogelijk ook zelf online komen om met ons in gesprek te gaan n.a.v. de viering en bovenstaande vraag.


U kunt komende zondag weer dezelfde link gebruiken als die u al eerder van ons ontvangen heeft. 

Tussen 11:15 en 11:30 is er inloop en ruimte om bij te praten over je ervaringen van de afgelopen week, van 11:30 tot 12:00 doen we een online koffietafel, waarin we over bovenstaande doorpraten. Iets na 12 uur ronden we gezamenlijk weer af. Ook als u Zoom nog nooit heeft gebruikt bent u van harte uitgenodigd! Heeft u hulp nodig? Stuur ons dan een e-mail dan doen we ons best u te helpen waar we kunnen.

Gedurende de zomermaanden is er geen samen online koffiedrinken. In plaats daarvan kunnen we steeds vaker, als het weer het toelaat, buiten op het kerkplein een kopje koffie of thee drinken. We houden ons daarbij wel aan de afstandsnorm van 1,5 meter! Als het (hard) regent zult u thuis een bakje moeten doen.

Slotzondag is de laatste SOK van dit seizoen. We drinken dan na afloop van de viering samen koffie op onze mooie grasveld naast de kerk. Voor iets lekkers bij de koffie wordt gezorgd.


Zoom-team Bethlehemkerk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.